Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (odprto še 11:09, tel: 01 239 22 17).
Za zamudnike, 3. julija 2011

Superžur Get Him to the Greek

Nicholas Stoller / ZDA / 2010 / 109 min / angleščina

Aaron Green mora v 72 urah spraviti razvpitega rock zvezdnika Aldousa Snowa iz Londona v L.A. ...

režija Nicholas Stoller, scenarij Nicholas Stoller, Jason Segel, fotografija Robert D. Yeoman   , montaža William Kerr, Michael L. Sale, glasba Lyle Workman, produkcija Judd Apatow, David L. Bushell, Rodney Rothman, igrajo Jonah Hill, Russell Brand, Rose Byrne, Sean Combs, Tom Felton, Elisabeth Moss, Katy Perry, Christina Aguilera, Pink, Lars Ulrich, distribucija v Sloveniji Karantanija cinemas

IMDb Uradna stran

zgodba
Nerodni in pohlevni praktikant Aaron dobi življenjsko priložnost, ko mu glasbeni producent zaupa pomembno nalogo, naj na koncert v ZDA pripelje razvpitega britanskega rockerja Aldousa Snowa. Toda Aaron se znajde v velikih težavah, saj Aldousa zanimajo zgolj seks, droge in rock’n’roll. Ne traja dolgo, da naivni Aaron podleže Aldousovemu vplivu in na boleč način spozna, da ima mikavni svet neskončnih zabav, pijančevanja in lahkih deklet tudi številne negativne plati.

Aaron Green mora v 72 urah spraviti razvpitega rock zvezdnika Aldousa Snowa iz Londona v L.A. …

 kritike
»Judd Apatow, kralj sodobne komedije, producent-režiser-scenarist-guru, se že vidi kot klasika, ali bolje rečeno – samemu sebi se zdi najboljša referenca. Hej, zakaj bi citiral druge, če lahko citira sebe. Če ste gledali romantično komedijo Pozabi Saro, ki jo je produciral, potem se gotovo spomnite Aldousa Snowa, odbitega, orgiastičnega, ekscentričnega, antisocialnega, indolentnega, faux-aktivističnega bad-boya razvpitega brit-benda Infant Sorrow, ki izgleda kot Jim Morrison, kanaliziran skozi Liama Gallagherja, kanaliziranega skozi Keitha Richardsa … Jasno, Aldous Snow je v romantični komediji Pozabi Saro le gostoval – v Superžuru, ki ga je prav tako produciral Apatow (točno, produciral je tudi Superhudo), pa je glavni. /…/ Superžur je globoko v sebi – tako kot Pozabi Saro – romantična komedija, le da se ne pecata moški in ženska, ampak dva moška, racionalni Green in iracionalni Snow. Na začetku si kakopak visita dol (hej, romantične komedije se vedno začnejo tako!), toda na koncu si štrlita gor: vmes je veliko analnega humorja, ki ždi le kakih pet šlicev od Thrillerja, veliko kulturnega boja, malce napihovanja kondomov, malce fafanja gumijastega tiča, malce porno chica, malce teatra absurda in ogromno surfanja na valovih vse bolj fluidne spolne identitete, ki jo mavrično non-stop žuriranje od Londona do Las Vegasa – in nostalgična rehabilitacija dekadentnih sedemdesetih – »pomotoma« upogne v povsem logični polimorfni french kiss. Da je seks posilstvo, tu kriči moški, ki ga naskoči ženska. Slogan »seks, droge & rokenrol« udari z revolucionarno in transformativno intenzivnostjo slogana »svoboda, enakost, bratstvo«. Možgani te komedije so lizika, ki se prilepi na vsak štos in na vsak gag. /…/ ZA+«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Polž na potepu na kitovem repu The Snail and the Whale

Max Lang, Daniel Snaddon

sobota, 27. 11. 2021 / 10:00 / Dvorana

Čarobno potovanje majcenega polža in velikanskega kita po širnem sinjem morju. Avtorji filmov Zverjasec in Palčič nam prinašajo novo animirano pravljico, posneto po istoimenski slikanici Julie Donaldson in Axla Schefflerja.

Kinobalon / Novo na sporedu

Pozabljeni božič Snekker Andersen & Julenissen: Den Vesle Bygda som Glomte at det var jul

Andrea Eckerbom

sobota, 27. 11. 2021 / 15:30 / Dvorana

Božična zimska pravljica, v kateri radovedna, neustavljiva deklica Eliza spoznava čarobnost davno pozabljenega božiča. Film po znani norveški božični zgodbi Alfa Prøysena.

Samo do 28. novembra!

Morena Murina

Antoneta Alamat Kusijanović

sobota, 27. 11. 2021 / 17:45 / Dvorana

Zgodba o dekletu, ki se v navidezni idili s soncem obsijane jadranske obale spopada z mračnimi silami patriarhata. Film mlade hrvaške režiserke, pod katerega se kot direktorica fotografije podpisuje Hélène Louvart (Nikoli redko včasih vedno, Srečen kot Lazzaro), kot izvršni producent pa Martin Scorsese, je prejel prestižno nagrado zlata kamera za najboljši prvenec v Cannesu.