Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odprto še 01:42, tel: 01 239 22 17).

Študentski filmi 2 Pita burek + Korak za korakom + Spomini naprodaj + Izvir

Pita burek Teja Peperko, Nadja Kolmanič, Tanja Mavri, Slovenija, 2010, 7 minutKorak za korakom Ippo Ippo, Shotaro Wake, Japonska, 2010, 47 minut, angleški podnapisiSpomini naprodaj Vendemos Recuerdos, Carolina Corral Paredes, Mehika, 2009, 25 minutIzvir Echagh, Souleymane Diallo, Nemčija, 2008, 32 minut

V slovenskem ali angleškem jeziku ali z angleškimi podnapisi.

Pita burek
Teja Peperko, Nadja Kolmanič, Tanja Mavri, Slovenija, 2010, 7 minut
Trilogija o bureku na ljubljanski tržnici obsega kratke video zapise Pečjakov burek, Pita burek in Burek je štrudl. Nastala je v okviru vaj iz Vizualne antropologije na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo v Ljubljani. Vsaka skupina si je izbrala eno od prodajalnic bureka, ter skušala od prodajalcev in kupcev izvedeti čim več o procesu in kontekstih izdelave, prodaje in konzumacije bureka ter njegovem pomenu.

Korak za korakom Ippo Ippo
Shotaro Wake, Japonska, 2010, 47 minut, angleški podnapisi Marsha je japonska gospodinja, ki se že vrsto let bori z resno boleznijo. Odloči se, da se bo udeležila posebnega obrednega vzpona na goro Fuji. Sledimo ji in z nami deli vsak trenutek posebnega popotovanja. Film zastavlja vprašanje o kvaliteti življenja: številni med nami živijo v strogo zarisanih smernicah, storitveno orientirano in naporno urbano življenje. Kaj pomeni življenje osmisliti?

Spomini naprodaj Vendemos Recuerdos
Carolina Corral Paredes, Mehika, 2009, 25 minut, angleški podnapisi
Doña Rosa je stara Indijanka, ki prodaja rokodelske izdelke. Carlos je lokalni turistični vodič, ki navdušeno ponuja oglede indijanskih bivališč in družin. Preživljata se tako, da vedoželjnim turistom in priložnostnim filmarjem preskrbita, kar iščejo v prvobitni in slikoviti pokrajini Chiapas v južni Mehiki.

Izvir Echagh
Souleymane Diallo, Nemčija, 2008, 32 minut, angleški podnapisi
Film raziskuje trenutne socialne spremembe, ki se odvijajo v skupnosti Tuaregov v severnem Maliju. Živijo razpeti med tradicionalnim nomadskim načinom življenja in med drugo opcijo, ki jo prinaša šolanje. Sledimo življenjskim izbiram treh otrok: Alherja, Halimoutoua in Mariam.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Grand Prix: 20 let Grand Prix: 20 let

različni avtorji

nedelja, 03. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Dvajsetletnico festivala bomo proslavili tudi s programom izbranih zmagovalnih filmov iz preteklosti. Od študentskega filma poljske dive Marte Pajek in draguljev estonskih avtorjev Kasparja Jancisa in Kristjana Holma, prek filmov, s katerima sta se Michaela Müller in Špela Čadež vpisali na zemljevid svetovne animacije, do mojstrovine enega in edinega Tomeka Popakula.

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Se vidiva v petek, Robinson À vendredi, Robinson

Mitra Farahani

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 18:45 / Dvorana

Jean-Luc Godard in Ebrahim Golestan, dva ključna predstavnika filmske zgodovine, pripadata isti generaciji, vendar se v svojih dolgih življenjih nista nikoli srečala. S pobudo za srečanje je Godardu pred nekaj leti pisala iranska filmska ustvarjalka, umetnica in producentka Mitra Farahani.