Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (za danes zaprto).

Strežba Serbis

Brillante Mendoza / Filipini / 2008 / 90 min / tagalogščina

Dan v življenju kaotične filipinske družine in razpadajočega kina dvomljivega slovesa. Morala ima vedno dve plati: absolutno in relativno.

režija Brillante Mendoza, scenarij Armando Lao (po zgodbi Armanda Laoja in Bootsa Agbayanija Pastorja), fotografija Odyssey Flores, glasba Gian Gianan, montaža Claire Villa-Real, igrajo Gina Pareño (Nanay Flor), Jaclyn Jose (Nayda), Julio Diaz (Lando), Coco Martin (Alan), Kristofer King (Ronald), Dan Alvaro (Jerome), Mercedes Cabral (Merly), Roxanne Jordan (Jewel), producent Ferdinand Lapuz, produkcija Centerstage Productions Inc.

,

festivali, nagrade Cannes 2008, Bangkok 2008 (zlati kinnaree)

IMDb Uradna stran

Družina Pinada v razpadajoči hiši, ki je hkrati njen dom, vodi kino, v katerem prikazujejo pornografske filme. Vsak član ima svojo zadolžitev in svoje probleme. Nanay Flor, njena hči Nayda in zet Lando se izmenjujejo za blagajno in točilnim pultom, nečaka Alan in Ronald pa sta odgovorna za projektor in lepljenje plakatov. Medtem ko Nanay Flor na sodišču moža obtožuje bigamije in sinova pričata v prid očetu, se nesamostojni Alan otepa poroke s svojim nosečim dekletom, Nayda pa je razpeta med zakonsko zvestobo in privlačnostjo do bratranca Rolanda. Prezaposleni s svojimi osebnimi demoni člani družine niti ne opazijo, da v kinu poteka paralelni posel, v katerem moški prostituti ponujajo storitve svojim gejevskim strankam.

»Strežbo lahko opazujemo z različnih vidikov. Ožje označuje fante na poziv, vključno z mladoletniki, ki svoj posel opravljajo v kinodvoranah. V ospredje tako pride vprašanje moralnosti in tudi legalnosti vseh dejavnosti. V teh predelih se zakoni in predpisi najbolj uveljavljajo v kršitvah. A kaj pomenita moralnost ali legalnost v družbi, ki se utaplja v skrajni revščini in je boj za preživetje očitno vseprisoten? Resnično se vse stvari osredinijo na vprašanje ekonomije.« (Brillante Mendoza)


Brillante Mendoza
Rojen leta 1960 v San Fernandu na Filipinih. Na Univerzi Santo Tomas v Manili je študiral oglaševanje in diplomiral iz lepih umetnosti. Sprva je delal kot scenograf v filmu in televiziji, gledališču in televizijskem oglaševanju. Že za svoj celovečerni prvenec je prejel zlatega leoparda na festivalu v Locarnu, lani pa je s filmom Klavnica postal najboljši režiser festivala v Cannesu.

filmografija
2005 Masahista (The Masseur)
2006 Kaleldo (Summer Heat)
2006 Manoro
2007 Pantasya
2007 Foster Child
2007 Tirador (Slingshot)
2008 Serbis (Strežba)
2009 Kinatay (Klavnica)
2009 Lola (Babica)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Za zamudnike / Razprodano

Dežela nomadov Nomadland

Chloé Zhao

nedelja, 28. 11. 2021 / 19:00 / Dvorana

Frances McDormand igra Fern, svobodno in neodvisno žensko, ki se po gospodarskem propadu svojega mesteca v iskanju priložnostnih del klati po širnih prostranstvih ameriškega zahoda …

Animateka / Družinski Slon

Odprtje družinskega programa Slon (2021) Odprtje družinskega programa Slon (2021)

različni avtorji

ponedeljek, 29. 11. 2021 / 17:00 / Dvorana

Otvoritev festivala Animateka 2021 Otvoritev festivala Animateka 2021

različni avtorji

ponedeljek, 29. 11. 2021 / 20:00 / Dvorana