Danes je blagajna odprta od 14:00 do 20:30 (odpre se čez 10:27).

Strela Foudre

Carmen Jaquier / Švica / 2022 / 92 min / francoščina

Sedemnajstletna Elisabeth se mora tik pred zaobljubo Bogu iz samostana vrniti domov. V njeni rojstni vasici vladajo stroga pravila in običaji, vzdušje doma pa je hladno in zavito v tančico skrivnosti sestrine smrti. Ko Elisabeth najde sestrin dnevnik, začne odkrivati njene skrivne plati, hkrati pa tudi lastno ženstvenost, spolnost in položaj v družbi. 

Fotografije

zgodba
Poletje 1900 na jugu Švice. Sedemnajstletna Elisabeth se mora tik pred zaobljubo Bogu iz samostana vrniti domov. V njeni rojstni vasici vladajo stroga pravila in običaji, vzdušje doma pa je hladno in zavito v tančico skrivnosti sestrine smrti. Ko Elisabeth najde sestrin dnevnik, začne odkrivati njene skrivne plati, hkrati pa tudi lastno ženstvenost, spolnost in položaj v družbi. Odločena, da se bo borila za pravico do užitka in svojega mnenja o veri in ljubezni, bo pretresla vaško skupnost.

Naj te film odpelje med koprive poželenja!

iz prve roke
»Želela sem znova napisati ‘veliko zgodovino’, tisto, ki je pozabila dokumentirati življenja žensk, zgodovino moje prababice, zapolniti vrzeli, napisati navdihujoče like, katerih dedinja bi bila jaz.«
Carmen Jaquier

torek, 26. 03. 2024

Kinotripova projekcija: Strela

V petek, 22. marca, smo si ogledali film Strela (Carmen Jaquier) in se pogovarjali s Tjašo Črnigoj o filmu, ženstvenosti, seksualnosti, pravici do užitka in podobah ženske v družbi.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Zbudi me Zbudi me

Marko Šantić

četrtek, 25. 04. 2024 / 15:00 / Dvorana

Nadvse aktualna zgodba o ksenofobiji, kolektivni izgubi spomina in iskanju novih začetkov. Dobitnik petih vesen na zadnjem Festivalu slovenskega filma, tudi za najboljši celovečerec.

Radikal Radical

Christopher Zalla

četrtek, 25. 04. 2024 / 17:00 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

četrtek, 25. 04. 2024 / 18:30 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.