Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:30 (odpre se čez 10:56).

Stonesi v izgnanstvu Stones in Exile

Stephen Kijak / ZDA / 2010 / 61 min

Dokumentarna mojstrovina, ki nas popelje v leto 1972, ko je legendarna skupina The Rolling Stones v idiličnem okolju južne Francije snemala enega največjih rockerskih albumov vseh časov, Exile on Main Street.

režija Stephen Kijak, scenarij Stephen Kijak, fotografija Grant Gee, glasba The Rolling Stones, montaža Ben Stark, igrajo Mick Jagger, Keith Richard, Charlie Watts, Bill Wyman, Mick Taylor, producenta John Battsek, Victoria Pearman, produkcija Passion Pictures (Films) Ltd

,

festivali, nagrade Cannes 2010

IMDb Uradna stran

Konec šestdesetih let so se slavni »Stonesi« znašli na prelomnici svoje uspešne poti: preganjali so jih novinarji, grozili so jim sodni procesi zaradi zlorabe nedovoljenih drog, poleg tega so bili na robu bankrota. Zatekli so se na jug Francije, kjer so posneli legendarni album Exile on Main Street. Film je impresiven kolaž še nikoli videnih arhivskih posnetkov (vključno z odlomki razvpitega, vendar nikoli dokončanega filma Cocksucker Blues režiserja Roberta Franka), fotografij in intervjujev, v njem pa je glasba še vedno na prvem mestu.

»V resnici gre za njih (člane The Rolling Stones), v tistem času, v tistem obdobju najbolj vznemirljive ljudi na svetu čudovitega videza, ki živijo v južni Franciji. Pred stadionskimi turnejami in vsem tistim so imeli resnično ostrino, bili so uporniki, a tudi največji bend na svetu. Na žalost takih rockerskih zvezdnikov ni več, ne vem, ali sploh še kdaj lahko so.« (Stephen Kijak)


Stephen Kijak
Rojen leta 1969 v mestu New Bradford, Massachusetts, ZDA. Študij je končal na Univerzi v Bostonu. Za svoj prvi celovečerni film Never Met Picasso je prejel številne nagrade, z dokumentarcem Cinemania pa se je leta 2002 predstavil na najpomembnejših filmskih festivalih po svetu.

filmografija
1996 Never Met Picasso
2002 Cinemania (dokumentarni)
2006 Scott Walker: 30 Century Man (dokumentarni)
2010 Stones in Exile (Stonesi v izgnanstvu) (dokumentarni)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dekliška druščina Girl Gang

Susanne Regina Meures

sobota, 10. 06. 2023 / 16:00 / Dvorana

Festivalski hit o influencerki Leo, ki ima danes milijon in pol sledilcev, je zgodba o dekletu, ki živi pravljične sanje, v katerih princa na belem konju zamenjajo spletni oboževalci.

Tiho dekle An Cailín Ciúin

Colm Bairéad

sobota, 10. 06. 2023 / 18:45 / Dvorana

Tiho presunljiva, rahločutna pripoved o odraščanju, ki skozi oči mlade protagonistke raziskuje vprašanja družine, osamljenosti in žalovanja. Film, posnet v redko slišanem irskem jeziku, je navdušil tako gledalce kot kritike ter prejel številna priznanja, vključno z veliko nagrado v sekciji Generacija Kplus v Berlinu in nominacijo za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.

Izginjanje Verschwinden/Izginjanje

Andrina Mračnikar

sobota, 10. 06. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Filmska ustvarjalka Andrina Mračnikar se poda v svojo južnokoroško domovino, da bi raziskala, zakaj slovenski jezik in slovenska kultura čedalje bolj izginjata iz vsakdanjega življenja. Dokumentarec, ki spretno prepleta osebno in politično, je prejel nagrado občinstva na graškem festivalu Diagonale.