Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Štirje mali odrasli Neljä pientä aikuista

Selma Vilhunen / Finska / 2023 / 121 min / finščina

Zgodba o paru srednjih let, ki skuša svoj zakon, postavljen na preizkušnjo zaradi nezvestobe, rešiti z odprto vezo, je ganljiv, liberalen in hkrati realistično prizanesljiv potret odraslih, ki si prizadevajo obvladovati lastna čustva.

igrajo Alma Pöysti (Juulia), Eero Milonoff (Matias), Oona Airola (Enni), Pietu Wikström (Miska), Vilhelm Blomgren

festivali, nagrade Rotterdam 2023, Göteborg 2023

Juulia je uspešna poslanka, navidez srečno poročena s pastorjem Matiasom. Ko izve, da ima njen mož že več let ljubezensko afero z Enni, se ji najprej sesuje svet, nato pa se, v želji, da bi rešila zakon, odloči, da moževo ljubimko povabi v njun dom. Medtem ko je Enni presenečena in hvaležna za Juulijino odprtost ter je pripravljena zaživeti v neobičajnem trojčku, je Matias precej bolj zaskrbljen, saj se boji, kako bodo takšno vezo sprejeli njegovi konservativni starši. Hkrati pa ima težave z dejstvom, da lahko sedaj tudi Juulia svobodno izbira druge partnerje, med njimi tudi mladega in privlačnega Misko.

»Mislim, da monogamija ni nujno slaba, sama sem monogamna, vendar mislim, da se od odprte zveze lahko veliko naučimo. Še posebej ker ob tem preizprašujemo določene ideje, kot je lastitev časa ali čustev drugega. Menim, da v monogamnem razmerju, še zlasti če so v njem tudi otroci, obstajajo enake težave glede praktičnih vprašanj in logistike. Nenehno se spoprijemamo z vprašanji, kako izkoristiti čas zase in se posvetiti potrebam različnih ljudi.« (Selma Vilhunen)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Toni, Staša in čarobna luč Tonda, Slávka a kouzelné světlo

Filip Pošivač

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Lutkovni animirani film o prijateljstvu in domišljiji, o svetlobi in temi ter o tem, kako je biti drugačen. Predbožična pripoved za vso družino.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

nedelja, 10. 12. 2023 / 13:45 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«