Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:45 (za danes zaprto).

Štiri ženske Naalu Pennungal

Adoor Gopalakrishnan / 2007 / 105 min / malajalščina

Kompleksnost položaja ženske v tradicionalni indijski skupnosti, v kateri prevladujejo moški, se minimalistično riše skozi kvartet zgodb, ki pripovedujejo o življenju prostitutke, device, gospodinje in samske ženske.

Zgodbe so postavljene na podeželsko območje Južne Indije med letoma 1940 in 1960. V vseh štirih ženska odigra vlogo, ki ji jo je določila družba – junakinje se morajo odločiti med svobodo ali jetništvom. V prvi zgodbi ženska vstopi v neformalen zakon in se tako odreče prostituiranju. Zakonca sta revna, živita na ulici, verjameta pa v svetost zakona. V drugi zgodbi Kumari poročijo z moškim iz sosednje vasi, vendar jih ta razočara, ko pride na obisk in jim poje vso hrano do zadnje drobtine. Gospodinja iz tretje zgodbe ne more zanositi, a ponuja se ji star prijatelj iz šolskih klopi … njegovi brki so zapeljivi, kaj pa posledice? Srce parajoč nastop ima ženska iz četrte zgodbe, katere mlajša sestra se poroči pred njo. Da bi ubežala samskemu stanu, se preseli k sveže poročenemu paru, kar povzroči več težav, kot jih reši, zato se kmalu odloči spoprijeti se svetom kot samska.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nedolžen L'Innocent

Louis Garrel

nedelja, 02. 04. 2023 / 11:00 / Dvorana

Francoski režiser in igralec Louis Garrel svoje družinske spomine zapakira v domiselno, igrivo in nadvse zabavno mešanico kriminalke in romantične komedije.

Do zmage in naprej Hækkum rána

Guðjón Ragnarsson

nedelja, 02. 04. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Navdihujoč dokumentarec o skupini deklic, ki trenirajo košarko pod vodstvom nekonvencionalnega trenerja, ki pred njih ves čas postavlja nove izzive. Skupaj dosegajo izvrstne rezultate in dekleta postajajo vse bolj samostojne, močne in pripravljene, da spremenijo svet. Toda ali je svet pripravljen nanje?

Blizu Close

Lukas Dhont

nedelja, 02. 04. 2023 / 14:00 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.