Danes je blagajna odprta od 16:40 do 20:30 (odpre se čez 10:58).

Srečanja na koncu sveta Encounters at the End of the World

Werner Herzog / ZDA / 2007 / 99 min / angleščina

Werner Herzog nam na Antarktiki, Zemljinem »dnu«, v duhovitem tonu pokaže nov svet omamnih pokrajin in samosvojih prebivalcev.

Herzog se je odpravil snemat tja, kjer je nastalo gradivo za Divje modro onostranstvo, na južni pol. Obiskal je raziskovalno postajo McMurdo, največje bivališče na Antarktiki, ki včasih gosti tudi več kot tisoč ljudi. Zanimajo ga ljudje, ki živijo v teh izjemnih razmerah, poda pa se tudi na raziskovanje znanstvenofantastične pokrajine od morskih globin pod večno ledeno odejo do roba vulkana Mount Erebus. Ob bok postavi dih jemajočo pokrajino in nadrealistične, mestoma absurdne izkušnje morskih biologov, fizikov, vodovodarjev in tovornjakarjev, ki so se odločili za umik od sveta, da bi ga našli.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zveri As bestas

Rodrigo Sorogoyen

torek, 06. 06. 2023 / 17:40 / Dvorana

Mojstrska mešanica podeželskega trilerja in psihološke drame, prežeta z dih jemajočim suspenzom in pretečim vzdušjem, je enemu vodilnih španskih režiserjev prinesla nagrado občinstva na festivalu v San Sebastiánu.

Konoplja osvobaja Konoplja osvobaja

Miha Čelar

torek, 06. 06. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Konoplja osvobaja je s humorjem prežet dokumentarni esej o aktivistih iz Slovenije in od drugod, ki so svoje življenje posvetili legalizaciji konoplje. Nekateri so pri tem prišli v navzkrižje z zakonom, vsi pa so tako ali drugače stopili na pot svoje osebne »konopljine revolucije« …

Vera Vera

Tizza Covi, Rainer Frimmel

torek, 06. 06. 2023 / 20:30 / Dvorana

Poetičen, otožno humoren in neskončno topel film, ki prepleta dokumentarno in fikcijo, odstira pereča življenjska vprašanja o lepoti, staranju, pristnih odnosih, družini …