Speče dekle Girl Asleep

Rosemary Myers / Avstralija / 2015 / 77 min / podnapisi, angleščina / 15+

Izviren, slogovno nenavaden in stiliziran film o sprejemanju odraščanja, posnet po uspešnem mladinskem gledališkem delu.

Greti Driscoll se zdi, da se je svet obrnil na glavo. Ne le da so se preselili v novo mesto in da se sošolke in sošolci vedejo, kot da so z drugega planeta – v njej sami se dogajajo čudne stvari. Kmalu bo stara 15 let in vsi ji govorijo, da bo takrat vse drugače. Starša bi ji rada za rojstni dan priredila veliko zabavo in nanjo povabila vse nove sošolce. A Greti to ni všeč. Noče odrasti, se počutiti, vesti, oblačiti, misliti drugače, noče pospraviti svojega plišastega medvedka. Nato se vanjo zaljubi še Elliott, edini sošolec, s katerim se je vsaj malo ujela, ker je bil malce čuden, plašen in otročji, kot ona sama. Je res treba odrasti? Greta bi najraje zbežala. In res jo ponese v čuden in nenavaden gozd za hišo. Tam se skriva vse, česar se Greta boji. Se bo iz sanj zbudila kot drugačno dekle?

Izviren, slogovno nenavaden in stiliziran film o sprejemanju odraščanja, posnet po uspešnem mladinskem gledališkem delu.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno