Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (odpre se čez 01:17).

Speče dekle Girl Asleep

Rosemary Myers / Avstralija / 2015 / 77 min / podnapisi, angleščina / 15+

Izviren, slogovno nenavaden in stiliziran film o sprejemanju odraščanja, posnet po uspešnem mladinskem gledališkem delu.

Greti Driscoll se zdi, da se je svet obrnil na glavo. Ne le da so se preselili v novo mesto in da se sošolke in sošolci vedejo, kot da so z drugega planeta – v njej sami se dogajajo čudne stvari. Kmalu bo stara 15 let in vsi ji govorijo, da bo takrat vse drugače. Starša bi ji rada za rojstni dan priredila veliko zabavo in nanjo povabila vse nove sošolce. A Greti to ni všeč. Noče odrasti, se počutiti, vesti, oblačiti, misliti drugače, noče pospraviti svojega plišastega medvedka. Nato se vanjo zaljubi še Elliott, edini sošolec, s katerim se je vsaj malo ujela, ker je bil malce čuden, plašen in otročji, kot ona sama. Je res treba odrasti? Greta bi najraje zbežala. In res jo ponese v čuden in nenavaden gozd za hišo. Tam se skriva vse, česar se Greta boji. Se bo iz sanj zbudila kot drugačno dekle?

Izviren, slogovno nenavaden in stiliziran film o sprejemanju odraščanja, posnet po uspešnem mladinskem gledališkem delu.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Alcarràs Alcarràs

Carla Simón

sreda, 01. 02. 2023 / 13:00 / Dvorana

Katalonska režiserka z nami deli radosti in tegobe družine pridelovalcev breskev, ki se sooča z negotovo prihodnostjo. Dobitnik zlatega medveda na Berlinalu.

Korzet Corsage

Marie Kreutzer

sreda, 01. 02. 2023 / 15:45 / Dvorana

Režiserka Marie Kreutzer in igralka Vicky Krieps radikalno obračunata z romantičnim mitom o priljubljeni avstrijski cesarici ter »Sisi« oživita kot izrazito sodobno žensko, ki se skuša izviti iz prisilnega jopiča družbenih pričakovanj. Nagrada za najboljšo žensko vlogo v sklopu Posebni pogled festivala v Cannesu.

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

sreda, 01. 02. 2023 / 17:00 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.