Danes je blagajna odprta od 14:15 do 20:45 (za danes zaprto).
Kinobalon na LIFFu: 11. 11. ob 17:15 (Kinodvor); 17. 11. ob 17:00 (CD, Kosovelova dvorana)

Soba 213 Rum 213

Emelie Lindblom / Švedska / 2017 / 95 min / podnapisi, švedščina / 11+

Najstniška srhljivka, ki obljublja trepetanje in zadrževanje diha!

režija Emelie Lindblom, scenarij Martin Jern, Emil Larsson, Ingelin Angerborn (roman), fotografija Emil Klang, glasba Hans Lundgren, montaža Margareta Lagerqvist, igrajo Anki Lidén (Hjördis), Lisette Pagler (Elvirina mama/Elvira's mum), Arman Fanni (Björn), Agnes Mikkeline Hansen (Mebel), Pascal Andersson (Melker), Wilma Lundgren (Elvira), producenta Martin Jern, Emil Larsson, produkcija Dansk Skalle, prodaja Swedish Film Institute

festivali, nagrade Kristiansand 2017 (najboljši film/Best Film), TIFF Kids Toronto 2017, BUFF Malmö 2017 (najboljša igra/Best Actor), Göteborg 2017

IMDb

Najstniška grozljivka, ki obljublja trepetanje in zadrževanje diha!

vsebina

Poletne počitnice so tu! Dvanajstletna Elvira, ki je končala šesti razred, se odpravi na poletni tabor. Z Mejo in Beo je nastanjena v zaprašeni sobi številka 213, ki je bila celih šestdeset let pod ključem. Kmalu se začne dogajati nerazložljivo. Pismo s starodavno pisavo dekleta privede k ženici v gozdu, ki jim pove zgodbo o mladem dekletu iz tabora pred šestdesetimi leti. Rdečelaso dekle še vedno tava po nočnih hodnikih …

iz prve roke

»Pri ustvarjanju Sobe 213 je bil moj poglavitni namen upodobiti strašljivo zgodbo z resnostjo in pristnostjo, kakor navadno upodabljajo vse takšne zgodbe. Portretira dekleta tik pred najstniškimi leti, ki so preveč bistra, da bi jih imeli za otroke, pa vendar še niso čisto odrasla.« (Emelie Lindblom)

Emelie Lindblom

Diplomirala iz filmske režije na Univerzi v Göteborgu. Danes deluje kot scenaristka in režiserka. Njen kratki film z naslovom 2 je požel mednarodno zanimanje.  Soba 213 je njen prvi celovečerec.

filmografija (izbor)

2011 Dark Side (kratki)
2014 2 (kratki)
2017 Rum 213 (Soba 213)

Kinobalon na LIFFu

Program za otroke in mlade na festivalu LIFFe – vstopnice že na prodaj.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

sreda, 28. 02. 2024 / 15:50 / Dvorana

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

sreda, 28. 02. 2024 / 17:00 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.

Priscilla Priscilla

Sofia Coppola

sreda, 28. 02. 2024 / 18:10 / Dvorana

Sofia Coppola (Marie Antoinette, Izgubljeno s prevodom) razkriva drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla v nežni, rahločutni zgodbi o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Po knjigi Priscille Presley Elvis and Me.