Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:00 (odprto še 02:35, tel: 01 239 22 17).
Animateka 2015

Slonova panorama II (2015) Slonova panorama II (2015)

razno / razno

Peter Peter
Katarina Nikolov (Tramal films)
Slovenija, 2015, DCP, 10’55”

Peter je prijazen fant, ki ga sošolci ustrahujejo. Rešitev in način spopadanja s svojo težavo najde v modrosti stare slovenske pripovedke. Peter Peter je sodobna zgodba v rapovski maniri, ki na izviren način krmari med sedanjostjo in preteklostjo ter ju preplete z jasnim sporočilom: postavi se zase.

Beard Up
Neva Kumelj, Nika Lemut (VŠU UNG)
Slovenija, 2015, HD, 3’11”

V modernem fantazijskem mestu živijo najrazličnejša pravljična bitja, ki so povsem v stiku z modnimi trendi; nekatera jih postavljajo, druga jim zgolj sledijo. Ob nastajanju novega trenda se vilinci vzvišeno posmehujejo košatim bradam palčkov, zato si jih ti jih v poskusu pripadanja družbi nenehno brijejo. Nato pa se eden od palčkov odloči, da je britje brade preveč nepraktično, zato tega ne bo več počel.

Eggsercize
Žiga Stupica (VŠU UNG)
Slovenija, 2015, HD, 4’16”

Štiri kokoške na samotni kmetiji sobivajo z zaspanim petelinom in sitnim starim psom. Za kmetijo in živalce skrbi kmetica. Kokoške niso dobre v izleganju jajc, kar jih potre, ker tako ne morejo pomagati kmetici. A kmalu najdejo rešitev v glasbi in telovadbi.

Sladke sanje (Slatki snovi)
Dinko Kumanović (Zagreb film)
Hrvaška, 2015, DCP, 11’45”

Morski prašiček, ki spi v varnem zavetju svoje udobne kletke, se sredi brezskrbnih sanj na vsem lepem zbudi v neznanem gozdu. Tam mu uspe preživeti in izpolniti sen, ki ni samo njegov. Zvočni in slikovni poklon nemim filmom in risanim klasikam Charlieja Chaplina in Chucka Jonesa.

Pujsek. Krompir. (Porosenok. Kartoshka.)
Natalija Berezovaja (“Pilot”Moscow Animation Studio)
Rusija, 2014, HD, 6’20”

Pujsek se znajde na polju in sklene, da reši krompir, ki so ga ljudje zakopali.

Če kukavica ne zapoje (If The Cuckoo Don’t Crow)
Steve Kirby (Steve Kirby)
Velika Britanija, 2015, HD, 1’50”

Brian iz Meltona se spominja, kako je njegova mama Doris napovedala orkan oktobra 1987 in poskrbela za znameniti klic na BBC, kjer pa so ji dejali, naj ne bo trapasta.

Vrabcem ni lahko (Trudno vorobyu)
Darja Vjatkina (School-Studio “SHAR”)
Rusija, 2014, HD, 7’55”

Film o premetenem vrabcu, ki je spoznal prijatelja.

Pripovedovalec (The Storyteller)
Eleonora Quario (Middlesex University)
Velika Britanija, 2015, HD, 7’21”

Nekega dne v mesto, kjer so knjige že leta prepovedane in so zgodbe pozabljene, prispe tujka. Dekle s čarobnimi lasmi se bo moralo spopasti z družbo, ki je ne sprejema.

Kraljica Rita (Königin Po)
Maja Gehrig (SCHICK Productions)
Švica, 2015, DCP, 11′

Vigavagonci so kraljestvo visoko nad oblaki. Podložnika Triangel in Štirangel sta naveličana pretresov svojega malega sveta in bi se kraljice Rite rada znebila. Vigavagonce raznese v ognjemet raket, kot splav zaplujejo po viharnih vodah, potem pa jih kot vesoljsko ladjo odnese skozi vesolje. 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kri moje ljubezni Love Lies Bleeding

Rose Glass

nedelja, 21. 07. 2024 / 19:00 / Dvorana

S steroidi naphana in s krvjo prepojena zgodba o ljubezni in maščevanju. Nasilen, mračno humoren in seksi kvirovski triler z bombastičnim finalom.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 21. 07. 2024 / 20:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Popolni dnevi Perfect Days

Wim Wenders

nedelja, 21. 07. 2024 / 21:30 / Ljubljanski grad

Wim Wenders se vrača v Tokio, da bi posnel ganljivo filmsko pesem o iskanju lepote v drobnih trenutkih vsakdanjega življenja. Film z nostalgičnim soundtrackom, ki vključuje klasike Louja Reeda, Patti Smith in Nine Simone, je Kojiju Yakushoju prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.