Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).
Animateka 2017

Slonov tekmovalni program III (2017) Slonov tekmovalni program III (2017)

razno / 65 min / 10+

Za otroke od 10. do 14. leta.

Pomešana / Scrambled
Bastiaan Schravendeel (Polder Animation)
Nizozemska, 2017, digital, 6’28”

19-letna Esra zamudi vlak in čas do naslednjega zapravlja z igranjem hitre, kričeče igrice na pametnem telefonu, potem pa njeno pozornost pritegne staromodna Rubikova kocka.

Ethnophobia
Joan Zhonga (Magikon/Maku Production)
Grčija, Albanija, 2016, digital, 14′

Preživetje, nesoglasja in sožitje gredo z roko v roki. Spremljajo jih izbruhi veselja, pa tudi bolečine, saj ima človek notranjo potrebo po iskanju in poudarjanju razlik, tudi kadar podobnosti očitno prevladujejo.

Humus
Simone Cirillo, Simone Di Rocco, Dario Livietti, Alice Tagliapietra (Centro Sperimentale di Cinematografia Piemonte)
Italija, 2017, digital, 7’22”

Kratki film govori o čarovniškem vajencu, radovednem in nerodnem pamžu, ki povzroča zmedo pri botaničnih poskusih slokega gospodarja Jelena. Neko noč, ko gospodar spi, fant preskusi vse mogoče formule in sestavine, kar povzroči pravo katastrofo. Gospodarju rešitev spodleti, zato se mora fant s težavo spopasti sam.

Za vse kocine na svetu / What the Fur?!
Axel Bachy, Matthieu Bruneau, Nicolas Cadet, Antoine Claustres, Bertrand Chamoulaud, Carmen Collas, Clement Cordier, Fanny Eschbach, Clement Kolshtedt, Alexandre Laroumet, Thibault Maximin (Objectif 3d)
Francija, 2016, digital, 3’40”

Vesoljčka, ki se jima med letom pokvari vesoljska ladja, strmoglavita na Zemljo in dramatično pristaneta pred vhodom neke izobraževalne ustanove v Montpellieru v Franciji. Kocinčka med iskanjem rezervnih delov za svojo ladjo vstopita v šolo.

Glave skupaj / Kop Op
Job, Joris & Marieke (Viking Film/VPRO)
Nizozemska, 2016, digital, 20’54”

Fantazijska zgodba o treh prijateljih, ki po nesreči zamenjajo glave in se morajo privaditi na drugačno življenje. To privede do smešnih zapletov, ki pa prinesejo tudi marsikatero koristno spoznanje. Jim bo uspelo zadržati skrivnost zase? In ali bodo kdaj spet prišli do svoje prave glave?

Samorog / La Licorne
Rémi Durin (La Boite… productions/ De Doos productie/Les Films Du Nord/Pictanovo Hauts-de-France)
Francija, Belgija, 2016, digital, 12’30”

Kralj med sprehodom po gozdu svojega malega kraljestva opazi prečudovito bitje, belo kot sneg in urno kot veter. Vitezu Malonogemu ukaže, naj žival ulovi, vendar vitezu spodleti. Šele kraljici uspe pripeljati samoroga v grad. Čeprav tam zanj lepo poskrbijo, mitološka žival zboli. Kaj bi jo ozdravilo?

petek, 05. 01. 2018

Otroci na Animateki

Otroci na festivalu Animateka raziskujejo svet animiranega filma.

med 4. in 10. decembrom

Animateka vabi tudi šole!

Ogled najboljših animiranih filmov za učence in dijake.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

sreda, 06. 12. 2023 / 13:00 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

sreda, 06. 12. 2023 / 19:20 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«