Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 06:35, tel: 01 239 22 17).

Slepa vrba, speča ženska Saules aveugles, femme endormie

Pierre Földes / Francija, Kanada, Nizozemska, Luksemburg / 2022 / 108 min

Preplet več kratkih zgodb slovitega japonskega pisatelja Harukija Murakamija je magično popotovanje v globine človeške notranjosti.

Tokio, nekaj dni po potresu in cunamiju leta 2011. Kyoko nenadoma zapusti moža. Njen mož Komura si vzame teden dni dopusta in se odpravi na potovanje, da bi dvema mladima ženskama dostavil škatlo z neznano vsebino. Njegovega sodelavca Katagirija obišče velikanska govoreča žaba, ki ga prosi za reševanje Tokia pred uničenjem … 

iz prve roke
»Rad raziskujem, kaj je pod kožo, globoko v nas, še preden naše misli dobijo smisel, v naših čarobnih svetovih, ki jih vsi bolj ali manj skrivamo in ki razkrivajo naša upanja, žalost in frustracije. Moji in [Murakamijevi] liki trpijo zaradi nekakšne urbane osamljenosti. Mislim, da oba raje vidiva čarobno lepoto, ki se skriva v povsem običajnih ljudeh, kot da bi prikazovala dolgočasni realizem.«
– Pierre Földes

četrtek, 30. 11. 2023

Filmska srečanja ob kavi: Slepa vrba, speča ženska z Domnom Kavčičem

Drugo srečanje v sezoni se je odvilo v okviru 20. Animateke v sredo, 29. novembra. Ogledali smo si animirani film, preplet več kratkih zgodb slovitega japonskega pisatelja Harukija Murakamija.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dodatna projekcija

Oppenheimer Oppenheimer

Christopher Nolan

petek, 23. 02. 2024 / 14:30 / Dvorana

»Bogovi so kaznovali Prometeja, ker je ljudem prinesel ogenj.« Christopher Nolan (Tenet, Dunkirk, Izvor) prinaša epsko zgodbo o J. Robertu Oppenheimerju, ki ga pogosto označujejo za očeta atomske bombe.

Bartonova akademija The Holdovers

Alexander Payne

petek, 23. 02. 2024 / 18:10 / Dvorana

Alexander Payne dvajset let po Stranpoteh znova združi moči z igralcem Paulom Giamattijem, da bi nam povedal toplo in duhovito zgodbo o iskanju družine, varljivosti prvih vtisov ter tihih, vsakdanjih junaštvih, ki spreminjajo življenja.

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

petek, 23. 02. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.