Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odpre se čez 01:53).

Slepa vrba, speča ženska Saules aveugles, femme endormie

Pierre Földes / Francija, Kanada, Nizozemska, Luksemburg / 2022 / 108 min

Preplet več kratkih zgodb slovitega japonskega pisatelja Harukija Murakamija je magično popotovanje v globine človeške notranjosti.

Tokio, nekaj dni po potresu in cunamiju leta 2011. Kyoko nenadoma zapusti moža. Njen mož Komura si vzame teden dni dopusta in se odpravi na potovanje, da bi dvema mladima ženskama dostavil škatlo z neznano vsebino. Njegovega sodelavca Katagirija obišče velikanska govoreča žaba, ki ga prosi za reševanje Tokia pred uničenjem … 

iz prve roke
»Rad raziskujem, kaj je pod kožo, globoko v nas, še preden naše misli dobijo smisel, v naših čarobnih svetovih, ki jih vsi bolj ali manj skrivamo in ki razkrivajo naša upanja, žalost in frustracije. Moji in [Murakamijevi] liki trpijo zaradi nekakšne urbane osamljenosti. Mislim, da oba raje vidiva čarobno lepoto, ki se skriva v povsem običajnih ljudeh, kot da bi prikazovala dolgočasni realizem.«
– Pierre Földes

četrtek, 30. 11. 2023

Filmska srečanja ob kavi: Slepa vrba, speča ženska z Domnom Kavčičem

Drugo srečanje v sezoni se je odvilo v okviru 20. Animateke v sredo, 29. novembra. Ogledali smo si animirani film, preplet več kratkih zgodb slovitega japonskega pisatelja Harukija Murakamija.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Prvič v kino / Razprodano

Lini in Lazi The Smeds and the Smoos

Samantha Cutler, Daniel Snaddon

sobota, 09. 12. 2023 / 10:00 / Dvorana

Novi animirani film po knjižni predlogi Julie Donaldson in Axela Schefflerja iz studia Magic Light Pictures, ki nam je v preteklih letih postregel s filmskimi adaptacijami njunih knjižnih uspešnic: Zverjasec, Zverjašček, Bi se gnetli na tej metli, Zog, Polž na potepu na kitovem repu in drugimi.

Medvedkov božični čudež Teddybjørnens jul

Andrea Eckerbom

sobota, 09. 12. 2023 / 11:45 / Dvorana

Božična zgodba o novem prijateljstvu med čarobnim plišastim medvedkom in deklico Manco.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sobota, 09. 12. 2023 / 14:15 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!