Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odprto še 03:47, tel: 01 239 22 17).

Slabo vreme Cold Weather

Aaron Katz / ZDA / 2010 / 96 min / angleščina

Presunljiv zvrstni eksperiment, ki se pomika od detektivke do komedije, obenem pa se subtilno poglablja v prijateljstvo ter v središče postavlja redko portretiran odnos med odraslima bratom in sestro.

režija Aaron Katz, scenarij Aaron Katz, fotografija Andrew Reed, glasba Keegan DeWitt, montaža Aaron Katz, igrajo Cris Lankenau (Doug), Trieste Kelly Dunn (Gail), Raul Castillo (Carlos), Robyn Rikoon (Rachel), producenti Lars Knudsen, Brendan McFadden, Ben Stambler, Jay Van Hoy, produkcija Parts and Labor

,

festivali, nagrade Los Angeles 2010, San Francisco 2010

IMDb Uradna stran

Doug, nekdanji študent sodne medicine brez vizije, sicer pa navdušenec nad skrivnostnim svetom Sherlocka Holmesa, se iz Chicaga vrne domov v Portland, k sestri Gail, da bi poenostavil svoje življenje z igranjem kart, napol smiselnimi pogovori in priložnostnim popivanjem. V trenutku, ko je vse videti povsem mirno in sproščeno, ga iz spokojnosti predrami skrivnost. Spraševati se začne, ali so znaki, ki jih razbira, dokaz kaznivega dejanja. Medtem ko skuša Doug s pomočjo sestre in sodelavca Carlosa razrešiti skrivnostno izginotje prijateljice, se gledalec spoprijema z nizom ugank, ki jih avtor edinstveno zapleta.

»Kadar napišem nekaj, s čimer sem zadovoljen, gre vedno za hitro pisanje brez pretiranega razmišljanja. Skušam pisati v velikih kosih. Približno deset ali petnajst strani naenkrat. In skušam tudi pisati brez prekinitev. Navadno o besedilu razmišljam in snujem zamisel za nekaj, kar sledi, nato pa se usedem za računalnik in pišem neprekinjeno pol ure. Med pisanjem vedno rad kaj popijem. Na primer vaniljevo kokakolo. Kakor koli, ko kakšno besedilo napišem, ga začnem pošiljati ljudem, ki jih poznam.« (Aaron Katz)


Aaron Katz
Rojen 1981 v Portlandu. Za film se je navdušil v srednji šoli, ko je na domačem videu prvič videl Busterja Keatona in brate Marx. Pozneje se je navdušil za film noir in japonsko kinematografijo. Sprva ga je zanimala igra, a se je vpisal na študij režije na Umetnostno akademijo v Severni Karolini. Za krhko miniaturo Plesna zabava, posneto s prijateljsko ekipo, je prejel nagrado independent spirit.

filmografija
2004 Hoopla
2005 All the Stage is a World
2006 Dance Party USA (Plesna zabava)
2007 Quiet City
2010 Cold Weather (Slabo vreme)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Se vidiva v petek, Robinson À vendredi, Robinson

Mitra Farahani

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 18:45 / Dvorana

Jean-Luc Godard in Ebrahim Golestan, dva ključna predstavnika filmske zgodovine, pripadata isti generaciji, vendar se v svojih dolgih življenjih nista nikoli srečala. S pobudo za srečanje je Godardu pred nekaj leti pisala iranska filmska ustvarjalka, umetnica in producentka Mitra Farahani.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.