Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odpre se čez 03:09).

Šivi Šavovi

Miroslav Terzić / Srbija, Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina / 2019 / 97 min / srbščina

Film o ženski, ki se v iskanju pravice sama bori proti sistemu, odstira enega hujših škandalov v novejši srbski zgodovini.

režija Miroslav Terzić, scenarij Elma Tataragić, fotografija Damjan Radovanović, glasba Aleksandra Kovač, montaža Milena Petrović, igrajo Snežana Bogdanović (Ana), Marko Baćović (Jovan), Jovana Stojiljković (Ivana), Vesna Trivalić (Marija), Dragana Varagić (zdravnica), Pavle Čemerikić (Marko)

festivali, nagrade Berlinale 2019 (nagrada Europa Cinemas Labe), Lecce 2019 (najboljši scenarij), Las Palmas 2019 (najboljša igralka, nagrada občinstva, nagrada združenja CIMA), FEST Beograd2019 (najboljša igralka, najboljši film regij, nagrada FIPRESCI), Peking2019 (najboljša nova scenaristka)

IMDb

Ana vsako leto praznuje rojstni dan svojega sina, ki naj bi po trditvah zdravnikov umrl dan po rojstvu. Danes bi bil star že osemnajst let. Toda Ana je prepričana, da so njenega sina s pomočjo zdravniškega osebja ugrabili iz porodnišnice in dali v nezakonito posvojitev. Ko se njena slutnja nekega dne nepričakovano potrdi, se spusti v neusmiljen boj s policijo, birokracijo in celo lastno družino, saj je odločena, da bo naposled odkrila resnico.

»V Srbiji je več kot petsto družin, ki si prizadevajo najti svoje otroke. Obstaja več kot petsto različnih zgodb in še več neslišanih glasov. Sklenil sem povedati eno izmed njih« (Miroslav Terzić) 

Miroslav Terzić
Rojen leta 1969 v Beogradu. Na tamkajšnji univerzi je najprej študiral mednarodno pravo, nato pa je vpisal podiplomski študij na Fakulteti za dramske umetnosti. Njegov prvi celovečerni film Ustanička ulica je bil premierno prikazan na filmskem festivalu v Sarajevu. Kot režiser sodeluje tudi s številnimi uveljavljenimi oglaševalskimi agencijami.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Parazit Gisaengchung

Bong Joon-ho

četrtek, 12. 12. 2019 / 14:30 / Dvorana

Film, ki ga režiser označuje za »komedijo brez klovnov, tragedijo brez negativcev«, je čudovito nepredvidljiva družinska tragikomedija o neizogibnem konfliktu med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo. Dobitnik zlate palme na zadnjem festivalu v Cannesu in kritiški favorit leta.

Slavna medvedja zasedba Sicilije La fameuse invasion des ours en Sicile

Lorenzo Mattotti

četrtek, 12. 12. 2019 / 16:00 / Mala dvorana

Za tiste, ki imajo radi smeh, solze, legende in dogodivščine, Gedeone, pripovedovalec in glasbenik, princ komedije dell’arte ter deklica Almerina, pripovedujeta zgodbo …

Dodatna projekcija

Zgodbe iz kostanjevih gozdov Zgodbe iz kostanjevih gozdov

Gregor Božič

četrtek, 12. 12. 2019 / 17:00 / Dvorana

Sanjska parabola o »življenju in smrti v pozabljenih, zapuščenih krajih«. Celovečerni prvenec mladega slovenskega režiserja je z zadnjega Festivala slovenskega filma odnesel rekordnih enajst vesen, med njimi kipca za najboljši celovečerec in najboljšo režijo ter nagrado občinstva.