Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odpre se čez 01:28).

Sinonimi Synonymes

Nadav Lapid / Izrael, Nemčija, Francija / 2019 / 123 min / angleščina, francoščina, hebrejščina

Tragikomičen avtobiografski prikaz poskusa asimilacije v evropsko skupnost, ujet v niz nenavadnih prigod in impulzivnih dejanj izraelskega mladeniča, ki se je odločil odreči narodni identiteti. Zmagovalec Berlinala 2019.

režija Nadav Lapid, scenarij Nadav Lapid, Haïm Lapid, fotografija Shaï Goldman, montaža Era Lapid, François Gédigier, Neta Braun, igrajo Tom Mercier (Yoav), Quentin Dolmaire (Emile), Louise Chevillotte (Caroline), Olivier Moustau (Michel), Uriya Hayik (Yaron), Yehuda Almagor (Yoavov oče)

festivali, nagrade Berlinale 2019 (najboljši fim, nagrada FIPRESCIe), Sydney 2019

IMDb

Emile in Caroline v zapuščenem pariškem stanovanju najdeta golega in prezeblega mladeniča brez vsakršnega dokumenta. Kmalu izvesta, da se je neznanec izraelskega rodu odločil, da bo Francija njegova nova domovina, in mu skleneta pri tem pomagati. Čeprav je Yoavu nova kultura neznana, trmasto vztraja pri svoji odločitvi. Z izraelsko-francoskim slovarjem v rokah tava po mestu in neprestano ponavlja nove besede; obiskuje tečaj za tujce in se preživlja s poziranjem za pornografsko spletno stran. Mu bo uspelo?

»Mislim, da je jezik naša najbolj inherentna stvar, ki jo lahko spremenimo. Težko spremenimo svoje telo. Preteklosti ne moremo. Yoavovo telo vsebuje njegovo preteklost. Vsebuje njegovo bistveno čud, ki se je želi naglo znebiti. /…/ Yoav napreduje med svojim izraelskim telesom in francoskimi besedami. S tega vidika je skorajda samoumevno, da telo trpinči, se z njim spopada.« (Nadav Lapid)

Nadav Lapid
Rojen leta 1975 v Tel Avivu. Po študiju filozofije in odsluženem vojaškem roku se je preselil v Pariz, nato pa v Jeruzalemu diplomiral na filmski šoli Sam Spiegel. Za celovečerni prvenec Policeman si je prislužil posebno nagrado žirije na festivalu v Locarnu. Danes je priznan režiser, scenarist in član žirij mednarodnih filmskih festivalov ter prejemnik najvišjega francoskega naziva za kulturne dosežke.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zog Zog

Max Lang, Daniel Snaddon

sobota, 14. 12. 2019 / 10:00 / Dvorana

Družinski animirani film po priljubljeni slikanici Julie Donaldson in Axela Schefflerja, ki ju poznamo kot avtorja Zverjasca in Zverjaščka.

Slavna medvedja zasedba Sicilije La fameuse invasion des ours en Sicile

Lorenzo Mattotti

sobota, 14. 12. 2019 / 11:30 / Dvorana

Za tiste, ki imajo radi smeh, solze, legende in dogodivščine, Gedeone, pripovedovalec in glasbenik, princ komedije dell’arte ter deklica Almerina, pripovedujeta zgodbo …

Aeronavta The Aeronauts

Tom Harper

sobota, 14. 12. 2019 / 13:45 / Dvorana

Napeta, vizualno osupljiva, pravljično navdahnjena in po resnični dogodkih posneta pustolovščina spet združi Felicity Jones in Eddieja Redmayna (Teorija vsega) – tokrat v košari balona na tvegani poti k novim znanstvenim odkritjem.