Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).
3. Kinotrip

Silvana Silvana - Väck mig när ni vaknat

Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis / Švedska / 2017 / 91 min / podnapisi, švedščina / 15+

Ljubezenska zgodba in glasbeni boj za enakost sodobne glasbene in feministične ikone, švedske reperke in umetnice Silvane Imam

montaža Charlotte Landelius, glasba Therese Helgesson, nastopajo Silvana Imam, Beatrice Eli, distribucija Demiurg

IMDb

Dokumentarni film sledi mladi umetnici Silvani Imam, ki s svojim rapom in uporniško držo prodira na švedsko glasbeno sceno. V besedilih pogumno in brez dlake na jeziku pretresa splošno sprejeta načela o položaju žensk, LGBT teme, rasizem in neenakost. Medtem ko Silvana navdihuje številne deklice, punce in ženske, se pred nami odvija njena intimna ljubezenska zgodba. A kot vsaka vzhajajoča zvezda se tudi ona sooča z nerazumevanjem, kritikami in pritiski slave. Ne nazadnje, »superjunakinj ni, so samo ljudje«.

iz prve roke
“Veter fašizma se širi preko Evrope in Švedske in ksenofobija postaja glavni vidik strankarske politike. Zločini iz sovraštva nad ljudmi, ki odstopajo od norm, postajajo del vsakodnevne izkušnje. Če želimo, da se to spremeni, je nujen aktiven upor. Sile, ki temu nasprotujejo, obstajajo. Še posebej v umetnosti. V filmu želimo pokazati Silvano kot primer take sile upora, v katerem ustvarjalnost ni odvisna od spolnosti, razreda, etnične pripadnosti ali spola, temveč jo vodijo utopije, sanje in ideje. Želimo si, da navdihne tiste, ki prepoznajo v Silvanini glasbi, boju in ljubezni do Beatrice.”
– Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis

3. mednarodni filmski festival Kinotrip

Štirje dnevi, osem celovečernih filmov, en program kratkih in cel kup spremljevalnih dogodkov. Za različne filmske značaje ~ različni filmski žanri in zvrsti, vsi po izboru mladih. Od 28. do 31. marca!

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

sreda, 06. 12. 2023 / 13:00 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

sreda, 06. 12. 2023 / 19:20 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«