Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 02:39).

Sestre Sestre

Kukla / Slovenija / 2021 / 23 min

Sina, Mihrije in Jasna so najboljše prijateljice v zgodnjih dvajsetih. Dekleta fantovskega videza, vedno oblečena v ohlapne sive trenerke, trenirajo borilne veščine in se držijo zase. V enem od pretepov z lokalnimi fanti jih pred ponižanjem reši krhko dekle, ki pravzaprav dekle šele postaja. Kuklin film je prejel veliko nagrado za najboljši film na Mednarodnem festivalu kratkih filmov v Clermont-Ferrandu.

režija in scenarij Kukla, igrajo Mina Milovanović, Sarah Al Saleh, Mia Skrbinac, fotografija Peter Perunović, montaža Lukas Miheljak, scenografija Mateja Medvedić, kostumografija Damir Raković, maska Špela Ema Veble, zvok Boštjan Kačičnik, produkcija Barbara Daljavec

festivali, nagrade Grand Prix za najboljši film - Clermont-Ferrand

IMDb Baza slovenskih filmov

iz prve roke
»Ko sem se v srednji šoli srečala s queer kulturo večjih zahodnoevropskih mest, sem zaznala velike razlike med dojemanjem spola tam in doma, kjer je balkanska patriarhalna mentaliteta še vedno zelo prisotna. Vseeno pa sem kar naenkrat videla veliko vzporednic, med katerimi me je najbolj fascinirala vzporednica med pojavom virđin in transspolnostjo. Začela sem se spraševati, kaj bi se zgodilo, če bi se srečala virđina in trans ženska ali trans moški. Tako se je rodila ideja o treh sodobnih virđinah. Navdih zanje so bila dekleta, ki se jih spomnim iz otroštva. Tista pozabljena dekleta v ohlapnih oblekah z nizkimi čopi na zatilju, ki so nekako ostala v ujetništvu svoje družine in okolja – ker niso ustrezala rigidnim smernicam – in ki se jih spomnim, kako so kdaj še v odrasli dobi prijele svojo mamo za roko.«
– Kukla

sreda, 30. 06. 2021

Premiera Kuklinih Sester

V prisotnosti filmske ekipe smo premierno prikazali Kuklin film Sestre.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Panj Zgjoi

Blerta Basholli

petek, 22. 10. 2021 / 16:15 / Dvorana

Film, posnet po resnični zgodbi kosovske vojne vdove in njenega boja za neodvisnost v globoko patriarhalni družbi, je prejel kar tri glavne nagrade na festivalu Sundance: veliko nagrado žirije, nagrado za najboljšo režijo in nagrado občinstva.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

petek, 22. 10. 2021 / 16:45 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Delo na zahtevo The Gig Is Up

Shannon Walsh

petek, 22. 10. 2021 / 18:30 / Dvorana

Dokumentarec razkriva človeški davek, ki ga terja uporabniku tako zelo udobna, trilijone dolarjev vredna ekonomija na zahtevo. Čudovita nova tehnologija, ki pričara vse, kar si želimo, kadarkoli si želimo, morda ni tako zelo čudovita za milijone prekarnih delavcev, ki skrbijo, da se kolesje obrača.