Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odpre se čez 01:56).

Sestre Sestre

Kukla / Slovenija / 2021 / 23 min

Sina, Mihrije in Jasna so najboljše prijateljice v zgodnjih dvajsetih. Dekleta fantovskega videza, vedno oblečena v ohlapne sive trenerke, trenirajo borilne veščine in se držijo zase. V enem od pretepov z lokalnimi fanti jih pred ponižanjem reši krhko dekle, ki pravzaprav dekle šele postaja. Kuklin film je prejel veliko nagrado za najboljši film na Mednarodnem festivalu kratkih filmov v Clermont-Ferrandu.

režija in scenarij Kukla, igrajo Mina Milovanović, Sarah Al Saleh, Mia Skrbinac, fotografija Peter Perunović, montaža Lukas Miheljak, scenografija Mateja Medvedić, kostumografija Damir Raković, maska Špela Ema Veble, zvok Boštjan Kačičnik, produkcija Barbara Daljavec

festivali, nagrade Grand Prix za najboljši film - Clermont-Ferrand

IMDb Baza slovenskih filmov

iz prve roke
»Ko sem se v srednji šoli srečala s queer kulturo večjih zahodnoevropskih mest, sem zaznala velike razlike med dojemanjem spola tam in doma, kjer je balkanska patriarhalna mentaliteta še vedno zelo prisotna. Vseeno pa sem kar naenkrat videla veliko vzporednic, med katerimi me je najbolj fascinirala vzporednica med pojavom virđin in transspolnostjo. Začela sem se spraševati, kaj bi se zgodilo, če bi se srečala virđina in trans ženska ali trans moški. Tako se je rodila ideja o treh sodobnih virđinah. Navdih zanje so bila dekleta, ki se jih spomnim iz otroštva. Tista pozabljena dekleta v ohlapnih oblekah z nizkimi čopi na zatilju, ki so nekako ostala v ujetništvu svoje družine in okolja – ker niso ustrezala rigidnim smernicam – in ki se jih spomnim, kako so kdaj še v odrasli dobi prijele svojo mamo za roko.«
– Kukla

sreda, 30. 06. 2021

Premiera Kuklinih Sester

V prisotnosti filmske ekipe smo premierno prikazali Kuklin film Sestre.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Ernest in Celestina Ernest et Célestine

Benjamin Renner, Vincent Patar, Stéphane Aubier

četrtek, 30. 06. 2022 / 10:00 / Dvorana

Vizualno izvirna pripoved o večnih vrednotah in dobrosrčnosti, za gledalce vseh generacij.

Zadnjič

Luzzu Luzzu

Alex Camilleri

četrtek, 30. 06. 2022 / 18:45 / Dvorana

Prvenec malteško-ameriškega režiserja je univerzalna pripoved o malem človeku, ki skuša preživeti, razpet med tradicijo in zahtevami sedanjosti. Film je glavnemu igralcu, resničnemu lokalnemu ribiču, prinesel posebno nagrado žirije na festivalu Sundance.

Kinodvorišče / Druga godba v Kinodvoru

Kralji rumbe The Rumba Kings

Alan Brain

četrtek, 30. 06. 2022 / 21:30 / Kinodvorišče

V petdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je bila Demokratična republika Kongo pod belgijsko oblastjo, se je generacija kongovskih glasbenikov odločila, da se bodo proti kolonialnemu zatiranju borili z glasbo. Tradicionalne afriške ritme so združili z afrokubanskimi zvoki in ustvarili novo zvrst, kongovsko rumbo, ki je z nalezljivim ritmom, hipnotičnimi kitarskimi vložki in mehkimi vokali kmalu osvojila vso afriško celino. Dokumentarec Kralji rumbe je radostni poklon osvobajajoči moči glasbe.