Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:30 (odpre se čez 12:07).

Sedem noči Nanayomachi

Naomi Kawase / Japonska, Francija / 2008 / 90 min / francoščina, japonščina, tajščina

Kawasejeva s sledenjem glavni junakinji, ranjeni 30-letni Japonki, popelje na poetično čustveno popotovanje po gozdu v osrčju Tajske.

režija Naomi Kawase, scenarij Naomi Kawase, Kyoko Inukai, fotografija Caroline Champetier, igrajo Hasegawa Kyoko (Ayako), Gregoire Colin (Greg), Kittpoj Mangkang, Jun Murakami

festivali, nagrade Videm, Barcelona 2009

IMDb Uradna stran

Ko Ajako sama prispe na Tajsko, pomaha taksiju, da bi se odpeljala v hotel, a voznik zavije na zakotno gorsko cesto. Prestrašena Ajako skoči iz avtomobila in steče proti bližnjemu gozdu, stran od taksista, ki ji sledi. V gozdu naleti na čednega meniha, nato pa na študenta iz Francije, ki jo odpelje v hišo na obrežju reke, kjer študira. V hiši gospoduje Amari, učitelj tajske masaže. Kljub jezikovni oviri Ajako pod Amarijevim vodstvom v sedmih dneh z umetnostjo tradicionalne tajske masaže znova najde notranji mir. Da bi bilo sodelovanje med liki čim bolj realistično, avtorica igralcem do zadnjega ni zaupala celotne zgodbe, ampak je napotke dajala sproti vsak dan snemanja.

»V mojem dokumentarcu razloži, da ne mara pisati podrobnih scenarijev, saj bolj zaupa igralčevemu improviziranju. Všeč so ji nepričakovane plati snemanja. Pove, da bi jo dolgočasilo vnaprej načrtovati filme. Zanjo bi to bilo, kot bi vetru skušali ukazati, naj piha …«
(Laetitia Mikles o režiserkinem pristopu k filmu)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dekliška druščina Girl Gang

Susanne Regina Meures

sobota, 10. 06. 2023 / 16:00 / Dvorana

Festivalski hit o influencerki Leo, ki ima danes milijon in pol sledilcev, je zgodba o dekletu, ki živi pravljične sanje, v katerih princa na belem konju zamenjajo spletni oboževalci.

Tiho dekle An Cailín Ciúin

Colm Bairéad

sobota, 10. 06. 2023 / 18:45 / Dvorana

Tiho presunljiva, rahločutna pripoved o odraščanju, ki skozi oči mlade protagonistke raziskuje vprašanja družine, osamljenosti in žalovanja. Film, posnet v redko slišanem irskem jeziku, je navdušil tako gledalce kot kritike ter prejel številna priznanja, vključno z veliko nagrado v sekciji Generacija Kplus v Berlinu in nominacijo za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.

Izginjanje Verschwinden/Izginjanje

Andrina Mračnikar

sobota, 10. 06. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Filmska ustvarjalka Andrina Mračnikar se poda v svojo južnokoroško domovino, da bi raziskala, zakaj slovenski jezik in slovenska kultura čedalje bolj izginjata iz vsakdanjega življenja. Dokumentarec, ki spretno prepleta osebno in politično, je prejel nagrado občinstva na graškem festivalu Diagonale.