Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (odpre se čez 07:49).

Še vedno združeni Aruitemo aruitemo

Hirokazu Koreeda / Japonska / 2008 / 114 min / japonščina

Komična družinska drama, prepojena s subtilnim humorjem in hrepenečo žalostjo, opisuje, kako nadležna in obenem dragocena je lahko družina.

Nekega poletnega dne odrasla otroka obiščeta očeta in mater, ki v družinski hiši prebivata že desetletja. Sin in hči se vrneta na družinsko srečanje in s seboj pripeljeta vsak svojo družino. Zberejo se v spomin na tragično smrt najstarejšega sina, ki je pred petnajstimi leti utonil. In čeprav je prostorna hiša tolažilna in nespremenjena – prav kakor materina doma pripravljena gostija, so vsi družinski člani komaj opazno spremenjeni. Gre za značilno neskladno družino, ki jo vežejo ljubezen, a tudi zamere in skrivnosti.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Divja Slovenija Divja Slovenija

Matej Vranič

petek, 24. 09. 2021 / 16:00 / Dvorana

Novi film Mateja Vraniča (Ptice jezer) je čudovit dokumentarni prelet skozi bogastvo naravnega okolja v Sloveniji. Filmu dajejo poseben pečat izjemno redko videni prizori v naravi.

Zakaj skačem The Reason I Jump

Jerry Rothwell

petek, 24. 09. 2021 / 16:30 / Mala dvorana

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.

Oče The Father

Florian Zeller

petek, 24. 09. 2021 / 18:15 / Dvorana

Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama, ki se poigrava z elementi trilerja in srhljivke, je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca.