Danes je blagajna odprta od 14:15 do 20:45 (odprto še 13 minut, tel: 01 239 22 17).

Ruševine Ruínas

Manuel Mozos / Portugalska / 2009 / 60 min / portugalščina

Fragmenti prostorov in časov, ostanki obdobij in mest, ki jih poseljujejo samo še spomini in duhovi. Sledi predmetov, spremenjenih v teku časa, elementov, narave in človeških dejanj. S časom vse preneha obstajati oziroma se preobrazi v nekaj drugega. Prostori, ki niso več smiselni, niso več nujni ali modni. Pozabljeni prostori, izrabljeni, prazni, neprimerni za bivanje.

Manuel Mozos se rodi leta 1959 v Lizboni. Dela kot montažer, asistent režije, scenarist, občasni igralec in režiser. Izkušen je tudi v gledališču, glasbi in pisanju. Od leta 2001 je zaposlen v arhivu portugalske kinoteke.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Bartonova akademija The Holdovers

Alexander Payne

torek, 27. 02. 2024 / 20:45 / Dvorana

Alexander Payne dvajset let po Stranpoteh znova združi moči z igralcem Paulom Giamattijem, da bi nam povedal toplo in duhovito zgodbo o iskanju družine, varljivosti prvih vtisov ter tihih, vsakdanjih junaštvih, ki spreminjajo življenja.

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

sreda, 28. 02. 2024 / 15:50 / Dvorana

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

sreda, 28. 02. 2024 / 17:00 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.