Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:00 (odprto še 06:42, tel: 01 239 22 17).

Rumeni slon Rumeni slon

Gil Alkabetz, Jun Nito, Alexei Alekseev, Jelena Girlin, Mari Liis Bassovskaja, Jadwiga Kowalska, Pärtel Tall, Janis Cimermanis, Milen Vitanov, Alexei Alekseev / Nemčija, Madžarska, Švica, Estonija, Češka, Latvija / 2008 / 57 min / 3+

Izbrani kratki animirani filmi za naše najmlajše so glede na starost otrok obarvani rumeno (3+) in rdeče (7+). Izbrani filmi s pomočjo različnih tehnik predstavljajo junake iz pravljičnega in vsakdanjega sveta ter otroke popeljejo v prostranstva domišljije. Filme smo skupaj z otroško žirijo izbrali iz sporeda Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka. Program predstavlja tudi dragoceno izhodišče za pogovor z otroki. Pri tem vam bo pomagal Zbornik Slon, ki ga je Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta pripravilo za starše in učitelje (Kinodvor. Knjigarnica.).

Rumeni Slon, program

1. Sončen dan / Ein sonniger Tag

Gil Alkabetz (Sweet Home Studio) Nemčija, 2007, digibeta, 6’17”

Sonce kot vsako jutro zopet vzide. Nato pa ugotovi, da danes ni tako dobrodošlo, kot bi si želelo.

2. Jiro in Miu / Jiro a Miu
Jun Nito (Film School Zlín) Češka, 2007, beta SP, 7’53”

Jiro in Miu živita skupaj. Nekega dne se odločita izdelati letalo.

3. Huhu – Pole Hole
Alexei Alekseev (Studio Baestarts) Madžarska, 2007, digibeta, 3’35”

V filmu nastopajo sove, ki nekega dne pristanejo na severnem tečaju in si tam ustvarijo nov dom. Njihova glavna lastnost je neumnost, zraven pa še pomanjkanje kratkoročnega spomina.

4. Miriamine barve / Miriami värvid
Jelena Girlin, Mari Liis Bassovskaja (OÜ Nukufilm) Estonija, 2008, beta SP, 5′

Miriam najde nekaj starih fotografij. Medtem ko jih gleda, začne svet okoli sebe videti črno-belo. Tako ga vidita tudi mali bratec in kokoška. Žalostni so zaradi črno-belega sveta, a na srečo obstaja mavrica, ki lahko povrne barve. Ko se starša vrneta domov, je vse po starem, in zdi se, da je bila le domišljija … Pa je bila res?

5. Zgodaj ali pozno / Tôt ou tard
Jadwiga Kowalska (Hochschule Luzern, Design&Kunst) Švica, 2007, beta SP, 5′

Veverica in netopir. Srečanje različnih svetov in časovnih intervalov … in še marsičesa drugega. Običajno, vsakdanje življenje se po nesreči nenadno ustavi. In tako se začne skupno popotovanje dveh samotnih postav. Zmagovalec občinstva na Animateki 2008!

6. Korenček na plaži / Porgand suvitab
Pärtel Tall (OÜ Nukufilm) Estonija, 2008, beta SP, 6’15”

Snežakove sanje so se uresničile: postal je netopljiv in končno bo lahko izkusil poletje! A njegovega veselja bo morda kmalu konec, saj je na lovu za korenčkovim nosom še vse kdo drug kot le venomer lačni zajec, brez snega pa se sneženi mož nima kam skriti.

7. Medved gre / Karu Tuleb (Lacis Nak)
Jānis Cimermanis (Animacijas Brigade Film Studio) Latvija, 2007, betacam, 16′

Humoren film po resničnih dogodkih. Latvijski medved se nenadoma pojavi na otoku Ruhnu v sosednji državi Estoniji.

8. Moj srečni konec / My Happy End
Milen Vitanov (HFF Konrad Wolf Potsdam) Nemčija, 2007, digibeta, 5’10”

Vsi psi lovijo svoje repe. Nekega dne se tako psu posreči ujeti lasten rep in njegovo življenje se popolnoma spremeni, ko v repu odkrije svojega najboljšega prijatelja. Film je posvetilo tradicionalni stop-motion animaciji.

9. KJFG št. 5 / KJFG No.5
Alexei Alekseev (Studio Baestarts) Madžarska, 2008, digibeta, 1’52”

Trije »profesionalni« glasbeniki – Medved, Zajec in Volk – v gozdu vadijo svoj nastop. Nenadoma pa nastopi lovec …

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

TÁR TÁR

Todd Field

četrtek, 09. 02. 2023 / 14:30 / Dvorana

Todd Field (V pasti, Mali otroci) raziskuje teme moči in slave ter zastavlja večno vprašanje, ali lahko umetnost ločimo od umetnika. Cate Blanchett je za vlogo genialne in brezobzirne dirigentke na vrhuncu kariere zasluženo prejela zlati globus in nagrado za najboljšo igralko v Benetkah. Šest nominacij za oskarja, med drugim za najboljšo glavno igralko, film in režijo!

Po soncu Aftersun

Charlotte Wells

četrtek, 09. 02. 2023 / 17:45 / Dvorana

Režiserko je brskanje po starih družinskih albumih navdihnilo k razmisleku o tem, kako morda nikoli ne bomo zares razumeli kompleksnega notranjega življenja ljudi, ki jih imamo radi. Njen globoko osebni, slogovno izvirni in ganljivi celovečerni prvenec je navdušil kritike na festivalu v Cannesu in se uvrstil na številne lestvice najboljših filmov leta 2022.

Razprodano

MRI R.M.N.

Cristian Mungiu

četrtek, 09. 02. 2023 / 20:00 / Dvorana

Film, postavljen v multietnično transilvansko vas, raziskuje, kako se človek sooča z neznanim v kriznih časih. Prvak romunskega novega vala Cristian Mungiu (4 meseci, 3 tedni in 2 dneva, Matura) je svoj peti celovečerec premierno predstavil na festivalu v Cannesu.