Danes je blagajna odprta od 16:45 do 21:30 (odpre se čez 07:22).

Roparska ekipa Braqueurs

Julien Leclercq / Francija / 2015 / 81 min / francoščina

V tem urbanem, hitrem, drznem in neprizanesljivem trilerju se pariška tolpa roparjev oklepnega vozila za prevoz potnih listov znajde v hudem sporu s pomembno mamilarsko tolpo. Zanje morajo opraviti nevarno nalogo, neuspeh pa lahko ogrozi življenje družinskih članov.  

režija Julien Leclercq, scenarij Julien Leclercq, fotografija Philip Lozano, glasba Jean-Jacques Hertz, François Roy, Laurent Sauvagnac, montaža Mickael Dumontier, igrajo Guillaume Gouix (Eric), Youssef Hajdi (Nasser), Rédouane Behache (Amine), Kahina Carina (Nora), David Saracino (Frank), Alice de Lencquesaing (Audrey), Baya Belal (Khadidja), Steeve Tientcheu (Adama), Kaaris (Salif)

festivali, nagrade Marakeš 2015, Rotterdam 2017

IMDb

V tem urbanem, hitrem, drznem in neprizanesljivem trilerju se pariška tolpa roparjev oklepnega vozila za prevoz potnih listov znajde v hudem sporu s pomembno mamilarsko tolpo. Zanje morajo opraviti nevarno nalogo, neuspeh pa lahko ogrozi življenje družinskih članov.

Yanis Zeri je eden najuspešnejših roparjev oklepnih vozil v Parizu, a kljub temu živi preprosto, predvsem pa pazi, da z ničimer na zbuja pozornosti. Pri svojem delu vselej sodeluje le s tremi osebami – s prijateljema Franckom in Nasserjem ter z mlajšim bratom Aminom –, saj le njim brezpogojno zaupa. Njihovi roparski podvigi postajajo vse drznejši, nekega dne pa Amin zagreši usodno napako, zaradi katere je tolpa prisiljena narediti »uslugo« pomembnemu mamilarskemu botru. Če naloge ne bodo opravili uspešno, bodo za to plačale njihove družine …

»Roparji oklepnih vozil v mojem filmu trpijo za tako imenovanim ‘sindromom superjunakov’: živijo skrito in samotarsko, saj se na smrt bojijo, da jih bodo prijeli. So pravo nasprotje mamilarskih tolp: njihovi člani so prevzetni in pohlepni, ob vsaki priložnosti se postavljajo z denarjem … Zato je njihovega uspeha vselej hitro konec.« (Julien Leclercq)

Julien Leclercq
Rojen leta 1979 v kraju Somain, Francija. Je filmski režiser, scenarist in producent. S kratkim filmom Transit je pritegnil pozornost pomembnih francoskih filmskih producentov, med njimi tudi Francka Chorota, ki mu je za njegov prvi celovečerni film Chrysalis zagotovil proračun v višini kar 8,7 milijona evrov. Roparska ekipa je njegov četrti celovečerec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zlo ne obstaja Sheytan vojud nadarad

Mohammad Rasoulof

sreda, 16. 06. 2021 / 17:45 / Dvorana

Zgodbe štirih moških, soočenih z izbiro: ubogati ukaz totalitarne oblasti ali pa se upreti in tvegati vse. Dobitnik zlatega medveda za najboljši film na lanskem Berlinalu.

Polaščevalka Possessor

Brandon Cronenberg

sreda, 16. 06. 2021 / 21:30 / Kinodvorišče

Brandon Cronenberg v drugem celovečercu svoji žilici za visoko stilizirano in sterilno hladno futuristično distopijo vcepi še tradicijo telesne groze, ki mu kot sinu kultnega Davida Cronenberga pripada že po rodu. Kritiško ovenčana znanstvenofantastična srhljivka je med številnimi lovorikami prejela nagradi za najboljši film in režijo na osrednjem festivalu fantastičnega filma v Sitgesu.

Nažgani Druk

Thomas Vinterberg

četrtek, 17. 06. 2021 / 17:30 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Thomas Vinterberg po Lovu ponovno združita moči, tokrat v zgodbi o štirih prijateljih, ki se lotijo nenavadnega eksperimenta, da bi ugotovili, ali lahko z malce alkohola postanejo srečnejši ljudje in boljši učitelji.