Danes je blagajna odprta od 16:40 do 20:30 (odpre se čez 12:43).

Romanca med Astree in Celadonom Les amours d'Astrée et de Céladon

Eric Rohmer / Francija, Italija, Španija / 2007 / 109 min / francoščina

Omamno nesodobno, romantično popotovanje dveh čistih src, ki ga pretresajo negotovosti, nevarnosti in slastne skušnjave, poteka v razkošnem, idiličnem okolju, prepolnem nežne erotike.

Pred davnimi časi se v čarobnem gozdu povsem vdano in neomadeževano ljubita pastir Céladon in pastirica Astrée. A ljubosumni snubec pretenta Astrée in ta, zapeljana, odslovi Céladona z zahtevo, da se ji nikoli več ne prikaže pred oči. Céladon se iz obupa vrže v reko, videti je, da za večno, a ga skrivoma reši skupina zapeljivih nimf. Céladon mora premagati številne ovire, da bi se rešil prekletstva in se ponovno združil z ljubljeno. Mu bo to, obdanemu s tekmeci in preoblečenemu v žensko, uspelo – kljub ljubezni in obupu, ki ga prežemata, ter kljub poželenju nimfe, ki ga hoče zase?

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zveri As bestas

Rodrigo Sorogoyen

torek, 06. 06. 2023 / 17:40 / Dvorana

Mojstrska mešanica podeželskega trilerja in psihološke drame, prežeta z dih jemajočim suspenzom in pretečim vzdušjem, je enemu vodilnih španskih režiserjev prinesla nagrado občinstva na festivalu v San Sebastiánu.

Konoplja osvobaja Konoplja osvobaja

Miha Čelar

torek, 06. 06. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Konoplja osvobaja je s humorjem prežet dokumentarni esej o aktivistih iz Slovenije in od drugod, ki so svoje življenje posvetili legalizaciji konoplje. Nekateri so pri tem prišli v navzkrižje z zakonom, vsi pa so tako ali drugače stopili na pot svoje osebne »konopljine revolucije« …

Vera Vera

Tizza Covi, Rainer Frimmel

torek, 06. 06. 2023 / 20:30 / Dvorana

Poetičen, otožno humoren in neskončno topel film, ki prepleta dokumentarno in fikcijo, odstira pereča življenjska vprašanja o lepoti, staranju, pristnih odnosih, družini …