Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:30 (odprto še 02:08, tel: 01 239 22 17 ).

Romanca med Astree in Celadonom Les amours d'Astrée et de Céladon

Eric Rohmer / Francija, Italija, Španija / 2007 / 109 min / francoščina

Omamno nesodobno, romantično popotovanje dveh čistih src, ki ga pretresajo negotovosti, nevarnosti in slastne skušnjave, poteka v razkošnem, idiličnem okolju, prepolnem nežne erotike.

Pred davnimi časi se v čarobnem gozdu povsem vdano in neomadeževano ljubita pastir Céladon in pastirica Astrée. A ljubosumni snubec pretenta Astrée in ta, zapeljana, odslovi Céladona z zahtevo, da se ji nikoli več ne prikaže pred oči. Céladon se iz obupa vrže v reko, videti je, da za večno, a ga skrivoma reši skupina zapeljivih nimf. Céladon mora premagati številne ovire, da bi se rešil prekletstva in se ponovno združil z ljubljeno. Mu bo to, obdanemu s tekmeci in preoblečenemu v žensko, uspelo – kljub ljubezni in obupu, ki ga prežemata, ter kljub poželenju nimfe, ki ga hoče zase?

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Proxima Proxima

Alice Winocour

ponedeljek, 03. 08. 2020 / 18:30 / Dvorana

Sarah je astronavtka pri Evropski vesoljski agenciji in samska mati osemletne Stelle. Ko jo izberejo v ekipo, ki bo poletela na enoletno misijo v vesolje, mora začeti naporno urjenje, predvsem pa se pripraviti na ločitev od ljubljene hčerke.

Jadralke Maiden

Alex Holmes

ponedeljek, 03. 08. 2020 / 21:30 / Dvorana

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

Film pod zvezdami / Odpovedano

Obtožujem! J'accuse

Roman Polanski

ponedeljek, 03. 08. 2020 / 21:30 / Ljubljanski grad

Roman Polanski pripoveduje zgodbo o aferi Dreyfus, političnem škandalu, ki je na koncu 19. stoletja razklal Francijo in pretresel ves svet. V njem so se prepletali sodne napake, kršitve človekovih pravic in antisemitizem.