Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odpre se čez 09:45).
Animateka 2015

Retrospektiva Animirani dokumentarni film V: Narejeno v Kanadi Retrospektiva Animirani dokumentarni film V: Narejeno v Kanadi

razno / Kanada

Domače glasbene dobrote (Home Cooked Music)
Mike Maryniuk (NFB)
Kanada, 2014, DCP, 10′

Iznajdljivi izumitelj in rokodelec iz presenetljivih predmetov izdeluje hudomušna godala: lopate, grablje, bejzbolski kiji in stop-znaki postanejo prekrasne delujoče kitare, violine, bendži in gosli. Upokojeni strojnik Lorne Collie se je na to ustvarjalno pot podal po izkušnji bližnje smrti in ta navdihujoči film izriše edinstven ljudski portret Colliejevega zanosa in talenta.

Sethov teritorij (Seth’s Dominion)
Luc Chamberland (NFB)
Kanada, 2014, DCP, 42′

Opus izjemno plodovitega kanadskega striparja Setha obsega delno avtobiografske stripe, nagrajena komercialna dela, pa tudi »male konjičke«, kot temu pravi sam. V filmu režiser Luc Chamberland osvetli njegov artikulirani značaj, pri čemer pronicljivo biografijo in živahno animacijo združi v spreten spoj filmskih tehnik, ki sijajno prikaže Sethov raznovrstni ustvarjalni kozmos.

Mynarski: usodni skok (Mynarski, chute mortelle)
Matthew Rankin (Urgent Film Systems)
Kanada, 2014, DCP, 8′

Osupljiva obdelava zgodbe o junaku 2. svetovne vojne, Andrewu Mynarskem iz Winnipega, poda eksplozivno, ekspresionistično, psihedelično vizijo njegovih zadnjih trenutkov, s čimer se pokloni naši kolektivni preteklosti, dejstva pa prelije v izjemno filmsko fantazijo.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dancing Queen Dancing Queen

Aurora Gossé

nedelja, 14. 07. 2024 / 16:45 / Dvorana

Mina se noro zaljubi v slavnega plesalca in začne plesati. Ganljiv družinski plesni film o sledenju lastnim sanjam, o izvirnosti namesto popolnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 14. 07. 2024 / 17:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Železni krempelj The Iron Claw

Sean Durkin

nedelja, 14. 07. 2024 / 19:00 / Dvorana

Tragična resnična zgodba o bratih Von Erich, ki so se v zgodnjih osemdesetih letih pod vodstvom gospodovalnega očeta zapisali med legende profesionalne rokoborbe.