Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odprto še 03:01, tel: 01 239 22 17).

Redni program 8 Ljubimec in ljubljeni: potovanje v tantro + Juarké: Kako dečki postanejo možje v mboumski družbi

Ljubimec in ljubljeni: potovanje v tantro Andy Lawrence, VB, 2010, 70 minutJuarké: Kako dečki postanejo možje v mboumski družbi Mohamadou Saliou, Kamerun, 2010, 52 minut

Ljubimec in ljubljeni: potovanje v tantro
The Lover and The Beloved: A Journey into Tantra
Andy Lawrence, Velika Britanija, 2010, 70 minut, slovenski podnapisi
Film o potovanju moža po severni Indiji in o njegovem iskanju razsvetljenja. Rajive McMullen je učitelj zgodovine, ki se poda na težko in boleče potovanje v srce Tantre, da bi našel smisel v svetiščih, blizu smrti, na krajih sežiganja mrličev in da bi užil kaotičnost iskalcev Aghori.

Juarké: Kako dečki postanejo možje v mboumski družbi
Juarké: Boys made men in Mboum society
Mohamadou Saliou, Kamerun, 2010, 52 minut, slovenski podnapisi
Med Mboumi je obrezovanje moških stara tradicija. Dolgo je bila del iniciacije in mehanizem ohranjanje stabilnosti družbene ureditve. V obdobju osamitve so dečke poslali v divjino, kjer so jih učili o kulturnih značilnostih in o tradicionalnem znanju. Z uvedbo modernih šol. so to učenje opustili, kar pogosto vodi v medgeneracijski konflikt. Film prikazuje potek obrezovanje in odzive skupnosti na pritiske modernosti.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Se vidiva v petek, Robinson À vendredi, Robinson

Mitra Farahani

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 18:45 / Dvorana

Jean-Luc Godard in Ebrahim Golestan, dva ključna predstavnika filmske zgodovine, pripadata isti generaciji, vendar se v svojih dolgih življenjih nista nikoli srečala. S pobudo za srečanje je Godardu pred nekaj leti pisala iranska filmska ustvarjalka, umetnica in producentka Mitra Farahani.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.