Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (za danes zaprto).

Redni program 7 Obljuba in nemir + Čas življenja

Obljuba in nemir Alan Grossman, Aine O'Brien, Irska, 2010, 79 minutČas življenja Jing Zhu, Kitajska, 2010, 56 minut

Obljuba in nemir Promise and Unrest
Alan Grossman, Aine O’Brien, Irska, 2010, 79 minut, angleški podnapisi
Noemi Barredo je zapustila sedemmesečno hči Gracelle in odšla s Filipinov najprej v Malezijo, nato pa na Irsko, da bi našla delo in tako podpirala svojo družino. Film Obljuba in nemir, ki so ga snemali 5 let, je etnografski portret filipinske migrantke, hišne pomočnice, tudi bolniške strežnice in matere na daljavo. Skozi objektiv in pripoved matere in hčere, film opazuje transnacionalno razsežnost globalne skrbi za preživetje, vsakodnevne težave Noeminih in Gracellinih odnosov v družinskem in širšem kontekstu ter njuno snidenje na Irskem, kjer začenjata družinsko življenje prvič v isti deželi.

Čas življenja The time of living
Jing Zhu, Kitajska, 2010, 56 minut, angleški podnapisi
Film o življenju na domačem dvorišču v jugozahodni Kitajski prikazuje tri generacije žensk, ki jih druži tradicionalna družinska povezanost, medtem ko gredo njihova življenja v različne smeri. Generacijske spremembe so na njihovo dvorišče prišle z vstopom »modernosti«. Nekateri vplivi so komaj vidni, medtem ko so drugi globoki in povzročajo delitve. Babica uživa mir starejše Naxi žene, mati skrbi za družino in v vaškem življenju igra aktivno vlogo pri družinskih praznovanjih, medtem ko se življenje hčerke A Liang dramatično odmika od življenja, kakršnega še živita dedek in babica.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

sobota, 25. 09. 2021 / 20:45 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Okus lakote Smagen af sult

g. Boe

sobota, 25. 09. 2021 / 21:30 / Dvorana

Sladko. Kislo. Mastno. Slano. Pekoče. Zgodba v petih poglavjih o ljubezni in strasti, družini in vrhunski kulinariki. Scenarij za film, v katerem nastopa Nikolaj Coster-Waldau, je skupaj z režiserjem napisal Tobias Lindholm, soscenarist Nažganih.

Potepanje papirnatega zmaja Potepanje papirnatega zmaja

razno

nedelja, 26. 09. 2021 / 11:30 / Mala dvorana

Sporočilno in likovno raznolik program kratkih animiranih filmov s festivala animiranega filma Animateka.