Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Redni program 7 Obljuba in nemir + Čas življenja

Obljuba in nemir Alan Grossman, Aine O'Brien, Irska, 2010, 79 minutČas življenja Jing Zhu, Kitajska, 2010, 56 minut

Obljuba in nemir Promise and Unrest
Alan Grossman, Aine O’Brien, Irska, 2010, 79 minut, angleški podnapisi
Noemi Barredo je zapustila sedemmesečno hči Gracelle in odšla s Filipinov najprej v Malezijo, nato pa na Irsko, da bi našla delo in tako podpirala svojo družino. Film Obljuba in nemir, ki so ga snemali 5 let, je etnografski portret filipinske migrantke, hišne pomočnice, tudi bolniške strežnice in matere na daljavo. Skozi objektiv in pripoved matere in hčere, film opazuje transnacionalno razsežnost globalne skrbi za preživetje, vsakodnevne težave Noeminih in Gracellinih odnosov v družinskem in širšem kontekstu ter njuno snidenje na Irskem, kjer začenjata družinsko življenje prvič v isti deželi.

Čas življenja The time of living
Jing Zhu, Kitajska, 2010, 56 minut, angleški podnapisi
Film o življenju na domačem dvorišču v jugozahodni Kitajski prikazuje tri generacije žensk, ki jih druži tradicionalna družinska povezanost, medtem ko gredo njihova življenja v različne smeri. Generacijske spremembe so na njihovo dvorišče prišle z vstopom »modernosti«. Nekateri vplivi so komaj vidni, medtem ko so drugi globoki in povzročajo delitve. Babica uživa mir starejše Naxi žene, mati skrbi za družino in v vaškem življenju igra aktivno vlogo pri družinskih praznovanjih, medtem ko se življenje hčerke A Liang dramatično odmika od življenja, kakršnega še živita dedek in babica.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Sune in Sune Sune vs. Sune

Jon Holmberg

torek, 18. 02. 2020 / 10:00 / Dvorana

Družinska komedija na simpatičen in humoren način spregovori o temah, ki tarejo otroke v drugi triadi osnovne šole … in njihove starše!

Dnevnik Diane Budisavljević Dnevnik Diane Budisavljević

Dana Budisavljević

torek, 18. 02. 2020 / 15:00 / Dvorana

Dolgo zamolčana zgodba o ženski, ki je med drugo svetovno vojno iz ustaških taborišč rešila na tisoče otrok. Zgodba o najboljših ljudeh v najslabših časih. Veliki zmagovalec Puljskega filmskega festivala, kjer so ga gledalci sprejeli s stoječimi ovacijami.

Svoboda Liberté

Albert Serra

torek, 18. 02. 2020 / 17:00 / Dvorana

Leta 1774, nekaj let pred francosko revolucijo, v gozdu nekje med Potsdamom in Berlinom. Trije libertinci, izgnani s puritanskega dvora Ludvika XVI., se sredi noči srečajo z legendarnim nemškim svobodomislecem in zapeljivcem, vojvodo Walchenskim. Njihov cilj je izvoziti filozofijo, ki temelji na zavračanju vsakršnih moralnih omejitev in avtoritet, predvsem pa najti varen kraj, kjer se bodo lahko predajali razvratnim desadovskim igricam.