Danes je blagajna odprta od 17:15 do 20:45 (odpre se čez 13:46).

Redni program 7 Obljuba in nemir + Čas življenja

Obljuba in nemir Alan Grossman, Aine O'Brien, Irska, 2010, 79 minutČas življenja Jing Zhu, Kitajska, 2010, 56 minut

Obljuba in nemir Promise and Unrest
Alan Grossman, Aine O’Brien, Irska, 2010, 79 minut, angleški podnapisi
Noemi Barredo je zapustila sedemmesečno hči Gracelle in odšla s Filipinov najprej v Malezijo, nato pa na Irsko, da bi našla delo in tako podpirala svojo družino. Film Obljuba in nemir, ki so ga snemali 5 let, je etnografski portret filipinske migrantke, hišne pomočnice, tudi bolniške strežnice in matere na daljavo. Skozi objektiv in pripoved matere in hčere, film opazuje transnacionalno razsežnost globalne skrbi za preživetje, vsakodnevne težave Noeminih in Gracellinih odnosov v družinskem in širšem kontekstu ter njuno snidenje na Irskem, kjer začenjata družinsko življenje prvič v isti deželi.

Čas življenja The time of living
Jing Zhu, Kitajska, 2010, 56 minut, angleški podnapisi
Film o življenju na domačem dvorišču v jugozahodni Kitajski prikazuje tri generacije žensk, ki jih druži tradicionalna družinska povezanost, medtem ko gredo njihova življenja v različne smeri. Generacijske spremembe so na njihovo dvorišče prišle z vstopom »modernosti«. Nekateri vplivi so komaj vidni, medtem ko so drugi globoki in povzročajo delitve. Babica uživa mir starejše Naxi žene, mati skrbi za družino in v vaškem življenju igra aktivno vlogo pri družinskih praznovanjih, medtem ko se življenje hčerke A Liang dramatično odmika od življenja, kakršnega še živita dedek in babica.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Mladi Ahmed Le Jeune Ahmed

Jean-Pierre, Luc Dardenne

ponedeljek, 28. 09. 2020 / 18:15 / Dvorana

Zgodba o trinajstletnem Ahmedu, razpetem med ideje o čistosti, ki mu jih vceplja lokalni imam, ter skušnjave življenja. Ali lahko ljubezen premaga fantov pravičniški srd?

Corpus Christi Boże Ciało

Jan Komasa

ponedeljek, 28. 09. 2020 / 20:45 / Dvorana

Film, temelječ na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem, je sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki jo poganja nepozabni nastop glavnega igralca.

Dodatna projekcija

Človek s senco Človek s senco

Ema Kugler

torek, 29. 09. 2020 / 18:00 / Dvorana

Genetski kod sili človeka v reprodukcijo. Novorojeni nima izbire, kot nemočno bitje je dan v dresuro civilizacijskih norm, ki jih določajo tisti na položaju moči … Umetniška silovitost in estetska domišljenost filma navajata gledalca na spontano transformacijo v odnosu do etike, družbe ter sprejemanja in dojemanja umetnosti.