Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odprto še 14 minut, tel: 01 239 22 17).

Redni program 7 Obljuba in nemir + Čas življenja

Obljuba in nemir Alan Grossman, Aine O'Brien, Irska, 2010, 79 minutČas življenja Jing Zhu, Kitajska, 2010, 56 minut

Obljuba in nemir Promise and Unrest
Alan Grossman, Aine O’Brien, Irska, 2010, 79 minut, angleški podnapisi
Noemi Barredo je zapustila sedemmesečno hči Gracelle in odšla s Filipinov najprej v Malezijo, nato pa na Irsko, da bi našla delo in tako podpirala svojo družino. Film Obljuba in nemir, ki so ga snemali 5 let, je etnografski portret filipinske migrantke, hišne pomočnice, tudi bolniške strežnice in matere na daljavo. Skozi objektiv in pripoved matere in hčere, film opazuje transnacionalno razsežnost globalne skrbi za preživetje, vsakodnevne težave Noeminih in Gracellinih odnosov v družinskem in širšem kontekstu ter njuno snidenje na Irskem, kjer začenjata družinsko življenje prvič v isti deželi.

Čas življenja The time of living
Jing Zhu, Kitajska, 2010, 56 minut, angleški podnapisi
Film o življenju na domačem dvorišču v jugozahodni Kitajski prikazuje tri generacije žensk, ki jih druži tradicionalna družinska povezanost, medtem ko gredo njihova življenja v različne smeri. Generacijske spremembe so na njihovo dvorišče prišle z vstopom »modernosti«. Nekateri vplivi so komaj vidni, medtem ko so drugi globoki in povzročajo delitve. Babica uživa mir starejše Naxi žene, mati skrbi za družino in v vaškem življenju igra aktivno vlogo pri družinskih praznovanjih, medtem ko se življenje hčerke A Liang dramatično odmika od življenja, kakršnega še živita dedek in babica.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

sreda, 06. 12. 2023 / 13:00 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!