Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Redni program 2 Ptičja pot + Indijanci kakor mi

Ptičja pot Klara Trencsenyi, Vlad Naumescu, Madžarska, 2007–2009, 56 minut, slovenski podnapisiIndijanci kakor mi Sylvie Jacquemin, Francija, 2009, 55 minut, slovenski podnapisi

Ptičja pot Drumul pasarilor
Klara Trencsenyi, Vlad Naumescu, Madžarska, 2007–2009, 56 minut, slovenski podnapisi

Ptičja pot je magično realistična zgodba, vzhodnoevropska pravljica – kreativen dokumentarec, ki sledi dnevni rutini skupine starih vernikov v boju za preživetje in nadaljevanje lastnih tradicij kljub neustavljivemu vdoru modernosti. Zgodba se odvija v slikovitih, izoliranih predelih Donavske delte v Romuniji, kjer je ruska staroverska skupnost (Lipovani) pred tremi stoletji našla zatočišče. Čeprav so obdržali lasten jezik in rituale, se danes soočajo z novimi težavami. Pričevanja na poetičen in duhovit način razkrivajo ranljivost tradicionalne skupnosti.

Indijanci kakor mi Des Indiens Comme Nous
Sylvie Jacquemin, Francija, 2009, 55 minut, slovenski podnapisi

Alain, Pascal, Serge, Claudine in njihovi prijatelji gojijo strast do ameriških Indijancev. Gre za iskreno in silovito strast, ki izhaja iz branja knjig in filmov, ki so jih gledali v otroštvu. Njihove sanje so potovanje v Združene države, da bi tam spoznali »prave Indijance«. Ko pa se končno odpravijo na dvotedensko vožnjo po srednjem zahodu, odkrijejo, da je sodobna indijanska družba precej daleč od njihovih fantazij: revščina, nadaljnja izguba zemlje in celo nasilna diskriminacija belih potomcev kolonistov.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Martin Eden Martin Eden

Pietro Marcello

ponedeljek, 20. 09. 2021 / 21:00 / Dvorana

Avtobiografski roman Jacka Londona o mornarju, ki se s pisateljevanjem povzpne po družbeni lestvici, postane v rokah italijanskega režiserja Pietra Marcella strastno filmsko popotovanje skozi nemirno dvajseto stoletje. Nagrada za najboljšega igralca v Benetkah in nagrada Art kino mreže Slovenije na zadnjem Ljubljanskem filmskem festivalu.

Lucio Dalla in njegova pesem Italije Per Lucio

Pietro Marcello

torek, 21. 09. 2021 / 17:00 / Dvorana

Pietro Marcello (Martin Eden) se vrača k dokumentarnemu filmu z zgodbo o italijanskem kantavtorju Luciu Dalli. Skozi sproščeni pogovor dveh glasbenikovih prijateljev in s pomočjo svobodne uporabe množice arhivskih posnetkov režiser sestavi večplasten portret Italije v drugi polovici prejšnjega stoletja.

Zakaj skačem The Reason I Jump

Jerry Rothwell

torek, 21. 09. 2021 / 20:00 / Mala dvorana

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.