Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odprto še 03:28, tel: 01 239 22 17).

Redni program 2 Ptičja pot + Indijanci kakor mi

Ptičja pot Klara Trencsenyi, Vlad Naumescu, Madžarska, 2007–2009, 56 minut, slovenski podnapisiIndijanci kakor mi Sylvie Jacquemin, Francija, 2009, 55 minut, slovenski podnapisi

Ptičja pot Drumul pasarilor
Klara Trencsenyi, Vlad Naumescu, Madžarska, 2007–2009, 56 minut, slovenski podnapisi

Ptičja pot je magično realistična zgodba, vzhodnoevropska pravljica – kreativen dokumentarec, ki sledi dnevni rutini skupine starih vernikov v boju za preživetje in nadaljevanje lastnih tradicij kljub neustavljivemu vdoru modernosti. Zgodba se odvija v slikovitih, izoliranih predelih Donavske delte v Romuniji, kjer je ruska staroverska skupnost (Lipovani) pred tremi stoletji našla zatočišče. Čeprav so obdržali lasten jezik in rituale, se danes soočajo z novimi težavami. Pričevanja na poetičen in duhovit način razkrivajo ranljivost tradicionalne skupnosti.

Indijanci kakor mi Des Indiens Comme Nous
Sylvie Jacquemin, Francija, 2009, 55 minut, slovenski podnapisi

Alain, Pascal, Serge, Claudine in njihovi prijatelji gojijo strast do ameriških Indijancev. Gre za iskreno in silovito strast, ki izhaja iz branja knjig in filmov, ki so jih gledali v otroštvu. Njihove sanje so potovanje v Združene države, da bi tam spoznali »prave Indijance«. Ko pa se končno odpravijo na dvotedensko vožnjo po srednjem zahodu, odkrijejo, da je sodobna indijanska družba precej daleč od njihovih fantazij: revščina, nadaljnja izguba zemlje in celo nasilna diskriminacija belih potomcev kolonistov.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zmagovalni filmi Animateke 2023 Zmagovalni filmi Animateke 2023

različni avtorji

nedelja, 03. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Grand Prix: 20 let Grand Prix: 20 let

različni avtorji

nedelja, 03. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Dvajsetletnico festivala bomo proslavili tudi s programom izbranih zmagovalnih filmov iz preteklosti. Od študentskega filma poljske dive Marte Pajek in draguljev estonskih avtorjev Kasparja Jancisa in Kristjana Holma, prek filmov, s katerima sta se Michaela Müller in Špela Čadež vpisali na zemljevid svetovne animacije, do mojstrovine enega in edinega Tomeka Popakula.

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.