Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odprto še 02:29, tel: 01 239 22 17).

Redni program 1 Angelsko mesto + Sifinja – Železna nevesta

Angelsko mesto Angeles City, Philippines, Davide Arosio, Alberto Gerosa, Italija, 2009, 30 minut Sifinja – Železna nevesta Sifinja – Die eiserne Braut, Valerie Haensch, Nemčija, 2009, 70 minut

S slovenskimi podnapisi.

Angelsko mesto Angeles City, Philippines
Davide Arosio, Alberto Gerosa, Italija, 2009, 30 minut, slovenski podnapisi

Angelsko mesto je nekdanje domovanje Letalske baze Clark na Filipinih, največjega letalskega oporišča ZDA izven celinske Amerike do zaprtja leta 1991. Oporišče je spodbudilo gradnjo mnogih bordelov in moških klubov, kar je mesto spremenilo v eno najpopularnejših destinacij seksualnega turizma na svetu.

Sifinja – Železna nevesta Sifinja – Die eiserne Braut
Valerie Haensch, Nemčija, 2009, 70 minut, slovenski podnapisi

Film o mobilnosti, človeški kreativnosti in tehnologiji sudanskega tovornjakarskega občestva. Britanski tovornjak znamke Bedford se je v Sudanu pojavil v poznih šestdesetih letih in od tedaj ga lokalni rokodelci predelujejo v idealno vozilo, ki izpolni vsa pričakovanja njihovih strank. Poimenovali so ga Sifinja, ker je mehak in udoben za vožnjo kot plastični natikači, po katerih je dobil ime. V filmu podrobno spremljamo vsakodnevno delo, umetnost in zgodovino predelovanja tovornjakov ob Nilu. Očarljiv način afriške ustvarjalnosti se prepleta z globalno dobrino – avtomobilom.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zmagovalni filmi Animateke 2023 Zmagovalni filmi Animateke 2023

različni avtorji

nedelja, 03. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Grand Prix: 20 let Grand Prix: 20 let

različni avtorji

nedelja, 03. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Dvajsetletnico festivala bomo proslavili tudi s programom izbranih zmagovalnih filmov iz preteklosti. Od študentskega filma poljske dive Marte Pajek in draguljev estonskih avtorjev Kasparja Jancisa in Kristjana Holma, prek filmov, s katerima sta se Michaela Müller in Špela Čadež vpisali na zemljevid svetovne animacije, do mojstrovine enega in edinega Tomeka Popakula.

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.