Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:00 (odprto še 36 minut, tel: 01 239 22 17).
Noč grozljivk 2011

Reciklaža Gwai wik

Oxide Pang Chun, Danny Pang / 2006 / 108 min

Reciklaža, tehnično najbolj spektakularen projekt legendarnih hongkonških dvojčkov Pang, avtorjev kultne uspešnice Oko, je nadrealistična in srhljiva fantastika, ob kateri resno podvomite v etičnost reciklaže.

režija Danny Pang, Oxide Pang, scenarij Cub Chien, Sam Lung, Pak-sing Pang, Danny Pang, Oxide Pang, fotografija Decha Srimantra, montaža Curran Pang, Danny Pang, Oxide Pang, glasba Payont Permsith, produkcija Sa-Nga Chatchairungruang, Alvin Lam, Danny Pang, Oxide Pang, igra Sin-je Lee, distribucija v Sloveniji FIVIA – Vojnik

Mlada pisateljica Ting-yin je avtorica popularne romantične trilogije. Njene knjige so tako pristne in žive, da bralci že nestrpno pričakujejo naslednjo. Med pisanjem knjige o nadnaravnih silah pa Ting-yin doživi ustvarjalno blokado. Da bi spet našla navdih, se zapre v svoje stanovanje, kjer ji začne realnost hitro polzeti skozi prste, pred očmi pa se ji materializira bizaren univerzum njene nedokončane knjige. Neke noči se odloči slediti skrivnostnemu povabilu v kraljestvo domišljije in znajde se v paralelnem svetu resnične groze. V deželi pozabljenih in odvrženih reči, neizrečenih misli in neizpolnjenih obljub ter zavrženih bitij, željnih maščevanja …

Reciklaža, tehnično najbolj spektakularen projekt legendarnih hongkonških dvojčkov Pang, avtorjev kultne uspešnice Oko, je nadrealistična in srhljiva fantastika, ob kateri resno podvomite v etičnost reciklaže.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Novo na sporedu

Drive My Car Doraibu mai ka

Ryusuke Hamaguchi

sreda, 08. 12. 2021 / 20:00 / Dvorana

Manj kot pol leta po tistem, ko je njegov film O naključju in domišljiji osvojil berlinskega srebrnega medveda, je Ryusuke Hamaguchi za priredbo kratke zgodbe Harukija Murakamija prejel nagrado za najboljši scenarij v Cannesu.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

četrtek, 09. 12. 2021 / 20:00 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Jezdeci pravice Retfærdighedens ryttere

Anders Thomas Jensen

četrtek, 09. 12. 2021 / 20:30 / Dvorana

Mads Mikkelsen blesti kot angel maščevanja v najnovejši črni komediji danskega režiserja Andersa Thomasa Jensena (Možje in kokoši). Zgodba o usodi, naključjih in smislu življenja je odprla filmski festival v Rotterdamu.