Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odprto še 02:47, tel: 01 239 22 17).

Rabljeva dilema Nizhalkkuthu

Adoor Gopalakrishnan / Indija, Nizozemska, Švica, Francija / 2002 / 90 min

Film ponuja spekter razmislekov o razsežnosti moči. Režiser z grenko zgodbo razdvojenega rablja zgodovinsko slikovito približa sodni sistem v Kerali.

Pišejo se štirideseta v vasi na jugu Kerale. Po tradiciji mora rabelj buden preživeti noč pred izpolnitvijo obsodbe. Kaliyappan, zadnji rabelj Travencorjeve dinastije, ob pitju alkohola prisluhne ječarju. Ta pripoveduje zgodbo o posilstvu 13-letne deklice, ki ga je zagrešil njen svak, za zločin pa so obsodili nedolžnega mladega glasbenika. Ko rabelj izve, da je obsojeni, ki ga mora obesiti, fant iz ječarjeve zgodbe, se zlomi.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Se vidiva v petek, Robinson À vendredi, Robinson

Mitra Farahani

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 18:45 / Dvorana

Jean-Luc Godard in Ebrahim Golestan, dva ključna predstavnika filmske zgodovine, pripadata isti generaciji, vendar se v svojih dolgih življenjih nista nikoli srečala. S pobudo za srečanje je Godardu pred nekaj leti pisala iranska filmska ustvarjalka, umetnica in producentka Mitra Farahani.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.