Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 06:56, tel: 01 239 22 17).

Punčka La pivellina

Tizza Covi in Rainer Frimmel / Italija / 2009 / 100 min

Pogled v mikrokozmos posebnežev in izobčencev, ki prebivajo v sodobni Italiji. Ganljiva, naturalistično posneta zgodba o pogumu in diskriminiranju, o izgubi in sodelovanju ter tkanju medčloveških vezi.

režija Tizza Covi, Rainer Frimmel, scenarij Tizza Covi, fotografija Rainer Frimmel, montaža Tizza Covi, igrajo Tairo Caroli (Tairo), Asia Crippa (Asia), Patrizia Gerardi (Patty), Walter Saabel (Walter), producenta Tizza Covi, Rainer Frimmel, produkcija Vento Film

,

festivali, nagrade Cannes 2009 – Štirinajst dni režiserjev (Label Europa Cinemas), Karlovi Vari 2009, Toronto 2009

IMDb Uradna stran

Med iskanjem pobeglega psa cirkusantka Patti, ki z možem Walterjem živi v prikolici v San Basiliu na obrobju Rima, na gugalnici v parku najde zapuščeno dvoletno deklico Asio, ob njej pa sporočilo matere, na katerem je zapisano, da se namerava v nekaj dneh vrniti ponjo. Patti kljub nasprotovanju moža deklico vzame k sebi. S pomočjo Taira, najstnika, ki z babico živi v sosednji baraki, začne iskati otrokovo mater. Medtem pa deklica, ki se presenetljivo hitro prilagodi nenavadnemu okolju, v katero jo je pahnila usoda, vsem zleze pod kožo.

»Kar me najbolj preseneča pri svetu cirkusantov, je vsa ta velika laž, ki ga obdaja. Vedno vidimo samo eno plat. Ko vstopiš v cirkus, se vsi smehljajo, vsi so srečni. V resnici pa gre za zelo trdo življenje. O tem svetu bi bilo mogoče povedati še kup zgodb.« (Tizza Covi)


Tizza Covi
Rojena leta 1971 v Bolzanu, Italija. Preden je začela študirati fotografijo na Dunaju, je živela v Parizu in Berlinu, po končanem študiju pa je delala v Rimu kot fotografinja.

Rainer Frimmel
Rojen leta 1971 na Dunaju, kjer je prav tako študiral fotografijo. Leta 2002 je s Tizzo Covi ustanovil produkcijsko hišo Vento film, da bi lahko ustvarjala neodvisne filme. Punčka je njun prvi celovečerec.

filmografija
2001 Das ist alles (dokumentarni)
2005 Babooska (dokumentarni)
2009 La pivellina (Punčka)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Animateka / Družinski Slon

Široko in Kraljestvo vetrov Sirocco et le Royaume des courants d’air

Benoît Chieux

sobota, 02. 12. 2023 / 15:00 / Dvorana

Festivalska predpremiera animirane uspešnice, ki gradi mostove med poezijo in filmi studia Ghibli, z očarljivmi vizualijami, ki spominjajo na Beatlesovo Rumeno podmornico. Epska sanjska pustolovščina bo celotno družino odpeljala na nepozabno potovanje.

Svetovni jagodni izbor IV (2023) Svetovni jagodni izbor IV (2023)

različni avtorji

sobota, 02. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Program najboljših kratkih animiranih filmov z vsega sveta, ki prinaša temeljit pregled trenutnega dogajanja in trendov na področju avtorske animacije, vključno s številnimi filmi, nagrajenimi na pomembnih mednarodnih festivalih.