Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 01:05).

Puberteta: navodila za uporabo La marche à suivre

Jean-François Caissy / Kanada / 2014 / 76 min / francoščina

Dokumentaristični portret generacije dijakov na srednji šoli v Kanadi, posnet v duhu institucionalnih študij Fredericka Wisemana.

režija Jean-François Caissy, scenarij Jean-François Caissy, fotografija Nicolas Canniccioni, montaža Mathieu Bouchard-Malo

festivali, nagrade Berlin 2014, IndieLisboa 2014

IMDb

Dogajanje na srednji šoli zajema ključni čas med otroštvom in odraslostjo. Meje vseh vrst so na hudi preizkušnji: dijaki si v nekem trenutku rišejo tatuje po rokah, spet v drugem na skrivaj kadijo travo. Ta vidik njihovega vsakdana – kršenje pravil, problemi z disciplino, medsebojni spori – pomeni osrednjo temo dolgih pogovorov med adolescenti in šolskimi socialnimi delavci. Šola tako ne opravlja le vloge izobraževalne ustanove, temveč postane tudi instrument, s katerim družba udejanja odločilen vpliv na svojo mladino. To je prostor, kjer mladi prejmejo moralne smernice za delovanje v družbi, v katero pravkar vstopajo.

»Film ni portret skupine posameznikov. Je portret generacije, naslikan v izmenjavi zelo intimnih trenutkov, v medsebojnem stiku posameznikov, z drugimi, večjimi in brez besed, ki učinkujejo kot zajem zraka. Iskal sem način za predstavitev najstništva, kako zelo hitro ujeti trenutke resnice, ne da bi ustvaril poseben odnos z mladimi. Ta srečanja so mi to priložnost ponudila. Ker se spoprijemajo z življenjskimi težavami, hitro pozabijo na kamero.« (Jean-François Caissy)

Jean-François Caissy
Rojen leta 1977 v vasici Saint-Omer v Québecu, fotografijo je študiral v tamkajšnjem Matanu. Svoje fotografije je predstavljal po številnih galerijah in muzejih po svetu. Leta 2003 je ustanovil produkcijsko podjetje, pod katerim je leta 2005 produciral in režiral svoj dokumentaristični prvenec La saison des amours. Oba njegova naslednja filma, La belle visite in Puberteta: navodila za uporabo, sta se uvrstila v sklop Forum na Berlinalu. 

filmografija
2005 La saison des amours (Mating Season) (dokumentarni)
2010 La belle visite (Journey’s End) (dokumentarni)
2014 La marche à suivre (Guidelines/Puberteta: navodila za uporabo)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Jamski človek Early Man

Nick Park

nedelja, 05. 07. 2020 / 16:30 / Dvorana

Prazgodovinska nogometna komedija.

Tranzit Transit

Christian Petzold

nedelja, 05. 07. 2020 / 19:00 / Dvorana

Film, ki na izviren način preplete preteklost in sedanjost, je brezčasna zgodba o ljubezni, izgnanstvu in iskanju novih začetkov.

Zadnjič

Žvižgači La Gomera

Corneliu Porumboiu

ponedeljek, 06. 07. 2020 / 18:45 / Dvorana

Policijski inšpektor Cristi prispe na kanarski otok Gomera, da bi se sestal z Gildo, femme fatale, ter se naučil starodavnega žvižganega jezika. A nič ni tako, kot je videti na prvi pogled, in stvari ne gredo ravno po načrtih …