Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odpre se čez 12:16).

Puan Puan

María Alché, Benjamin Naishtat / Argentina, Brazilija, Italija, Nemčija, Francija / 2023 / 111 min / španščina

Profesor filozofije na univerzi v Buenos Airesu se poteguje za mesto predstojnika, a mu račune nepričakovano prekriža karizmatičen in zapeljiv tekmec. Tragikomedija o igrah moči, idealizmu in cinizmu ter družbi, ki je zaplavala daleč od svojih revolucionarnih korenin.

igrajo Marcelo Subiotto (Marcelo Pena), Leonardo Sbaraglia (Rafael Sujarchuk), Julieta Zylberberg (Jazmín), Alejandra Flechner (Doris), Mara Bestelli (Vicky), Andrea Frigerio (Silvia)

festivali, nagrade San Sebastián 2023 (najboljši glavni igralec, najboljši scenarij)

Spoštovani profesor Caselli nepričakovano umre in Marcelo Pena, njegov prijatelj in učenec, je prepričan, da bo prav on postal njegov naslednik. Vendar se s predavanj v Evropi vrne Rafael Sujarchuk, ki mesto zahteva zase. Medtem ko na univerzi Puan, ki je opravila pomembno vlogo v argentinskih študentskih in revolucionarnih gibanjih, poteka dvoboj obeh filozofov, se zasebna življenja in nasploh vsa država potapljajo v kaos.

»Od nekdaj uživam v gledanju komedije, všeč mi je kot žanr in rad ustvarjam v žanru, ki ga imam rad kot gledalec. Izziv je bil posneti komedijo in z Mario je bilo povsem naravno. Je dober žanr za spopadanje s težkimi, resnimi temami, kot so smrt, filozofija, kriza države itd. Vse skupaj je s humorno lahkotnostjo postalo bolj prebavljivo. /…/ Trik z zaslonko kot spominom na burlesko, na nem, elementaren, smešen in veder film, je že opredelil ton dela. To sva naredila mehansko, ročno, kot so to počeli pri nemem celuloidu.« (María Alché, Benjamín Naishtat)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dancing Queen Dancing Queen

Aurora Gossé

nedelja, 14. 07. 2024 / 16:45 / Dvorana

Mina se noro zaljubi v slavnega plesalca in začne plesati. Ganljiv družinski plesni film o sledenju lastnim sanjam, o izvirnosti namesto popolnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 14. 07. 2024 / 17:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Železni krempelj The Iron Claw

Sean Durkin

nedelja, 14. 07. 2024 / 19:00 / Dvorana

Tragična resnična zgodba o bratih Von Erich, ki so se v zgodnjih osemdesetih letih pod vodstvom gospodovalnega očeta zapisali med legende profesionalne rokoborbe.