Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 12:11).

Puan Puan

María Alché, Benjamin Naishtat / Argentina, Brazilija, Italija, Nemčija, Francija / 2023 / 111 min / španščina

Profesor filozofije na univerzi v Buenos Airesu se poteguje za mesto predstojnika, a mu račune nepričakovano prekriža karizmatičen in zapeljiv tekmec. Tragikomedija o igrah moči, idealizmu in cinizmu ter družbi, ki je zaplavala daleč od svojih revolucionarnih korenin.

igrajo Marcelo Subiotto (Marcelo Pena), Leonardo Sbaraglia (Rafael Sujarchuk), Julieta Zylberberg (Jazmín), Alejandra Flechner (Doris), Mara Bestelli (Vicky), Andrea Frigerio (Silvia)

festivali, nagrade San Sebastián 2023 (najboljši glavni igralec, najboljši scenarij)

Spoštovani profesor Caselli nepričakovano umre in Marcelo Pena, njegov prijatelj in učenec, je prepričan, da bo prav on postal njegov naslednik. Vendar se s predavanj v Evropi vrne Rafael Sujarchuk, ki mesto zahteva zase. Medtem ko na univerzi Puan, ki je opravila pomembno vlogo v argentinskih študentskih in revolucionarnih gibanjih, poteka dvoboj obeh filozofov, se zasebna življenja in nasploh vsa država potapljajo v kaos.

»Od nekdaj uživam v gledanju komedije, všeč mi je kot žanr in rad ustvarjam v žanru, ki ga imam rad kot gledalec. Izziv je bil posneti komedijo in z Mario je bilo povsem naravno. Je dober žanr za spopadanje s težkimi, resnimi temami, kot so smrt, filozofija, kriza države itd. Vse skupaj je s humorno lahkotnostjo postalo bolj prebavljivo. /…/ Trik z zaslonko kot spominom na burlesko, na nem, elementaren, smešen in veder film, je že opredelil ton dela. To sva naredila mehansko, ročno, kot so to počeli pri nemem celuloidu.« (María Alché, Benjamín Naishtat)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!