Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (za danes zaprto).
2. festival Kinotrip

Psihonavta Psiconautas, los ni?os olvidados

Alberto Vázquez, Pedro Rivero / Španija / 2015 / 76 min

Naj te film odpelje iz nočne more v čarobni gozd!

režija Alberto Vázquez, Pedro Rivero, scenarij Alberto Vázquez, Pedro Rivero, roman v stripu Alberto Vázquez, umetniški direktor Alberto Vázquez, animacija Khris Cembe, Santiago Riscos, montaža Iván Miñambres, glasba Aranzazu Calleja, produkcija Farruco Castromán, Carlos Juárez, Luis Tosar, ,

Na otoku se nenavadni prebivalci spopadajo s posledicami grozovite ekološke katastrofe. Leteči Birdboy, miška Dinky, zajčica Sandra, boječi Lisjaček, govoreča ura g. Budilček, podgane na smetišču – vsak skuša na svoj način pozabiti nesrečno preteklost, ubežati strahovom in temačni sedanjosti brez svetle prihodnosti. Dinky se s prijatelji odloči zapustiti turoben domači kraj. Upa, da se jim pridruži tudi njena ljubezen Birdboy, ki se zapira pred svetom in preganja svoje temačne demone z drogami. Vse čaka nevarno potovanje. 

Naj te film odpelje iz nočne more v čarobni gozd!

Projekciji filma bo sledil pogovor z direktorjem Animateke Igorjem Prasslom.

S podporo Veleposlaništva Španije v Sloveniji. 

Kino oznake: družba in svet, uporništvo, napeto, droge, razmišljujoče, temačno

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Martin Eden Martin Eden

Pietro Marcello

ponedeljek, 20. 09. 2021 / 21:00 / Dvorana

Avtobiografski roman Jacka Londona o mornarju, ki se s pisateljevanjem povzpne po družbeni lestvici, postane v rokah italijanskega režiserja Pietra Marcella strastno filmsko popotovanje skozi nemirno dvajseto stoletje. Nagrada za najboljšega igralca v Benetkah in nagrada Art kino mreže Slovenije na zadnjem Ljubljanskem filmskem festivalu.

Lucio Dalla in njegova pesem Italije Per Lucio

Pietro Marcello

torek, 21. 09. 2021 / 17:00 / Dvorana

Pietro Marcello (Martin Eden) se vrača k dokumentarnemu filmu z zgodbo o italijanskem kantavtorju Luciu Dalli. Skozi sproščeni pogovor dveh glasbenikovih prijateljev in s pomočjo svobodne uporabe množice arhivskih posnetkov režiser sestavi večplasten portret Italije v drugi polovici prejšnjega stoletja.

Zakaj skačem The Reason I Jump

Jerry Rothwell

torek, 21. 09. 2021 / 20:00 / Mala dvorana

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.