Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:30 (odpre se čez 10:07).
2. festival Kinotrip

Psihonavta Psiconautas, los ni?os olvidados

Alberto Vázquez, Pedro Rivero / Španija / 2015 / 76 min

Naj te film odpelje iz nočne more v čarobni gozd!

režija Alberto Vázquez, Pedro Rivero, scenarij Alberto Vázquez, Pedro Rivero, roman v stripu Alberto Vázquez, umetniški direktor Alberto Vázquez, animacija Khris Cembe, Santiago Riscos, montaža Iván Miñambres, glasba Aranzazu Calleja, produkcija Farruco Castromán, Carlos Juárez, Luis Tosar, ,

Na otoku se nenavadni prebivalci spopadajo s posledicami grozovite ekološke katastrofe. Leteči Birdboy, miška Dinky, zajčica Sandra, boječi Lisjaček, govoreča ura g. Budilček, podgane na smetišču – vsak skuša na svoj način pozabiti nesrečno preteklost, ubežati strahovom in temačni sedanjosti brez svetle prihodnosti. Dinky se s prijatelji odloči zapustiti turoben domači kraj. Upa, da se jim pridruži tudi njena ljubezen Birdboy, ki se zapira pred svetom in preganja svoje temačne demone z drogami. Vse čaka nevarno potovanje. 

Naj te film odpelje iz nočne more v čarobni gozd!

Projekciji filma bo sledil pogovor z direktorjem Animateke Igorjem Prasslom.

S podporo Veleposlaništva Španije v Sloveniji. 

Kino oznake: družba in svet, uporništvo, napeto, droge, razmišljujoče, temačno

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dvanajstega ponoči La nuit du 12

Dominik Moll

ponedeljek, 29. 05. 2023 / 16:30 / Dvorana

Dvanajstega ponoči je svojevrsten detektivski triler, v katerem se zrcalijo razklana sodobna družba ter skrhani odnosi med moškimi in ženskami. Film je slavil na letošnji podelitvi cezarjev, kjer je osvojil kar šest kipcev, tudi za najboljši celovečerec.

Dvakrat Imamura / Kinodvor 100!

Globoka hrepenenja bogov Kamigami no fukaki yokubo

Shohei Imamura

ponedeljek, 29. 05. 2023 / 19:00 / Dvorana

Nedotaknjeni tropski otok še vedno obvladujejo starodavni plemenski običaji in poganski rituali čaščenja. Nekega dne tja prispe Kariya, inženir iz Tokia, da bi izvrtal vodnjak za tovarno sladkorja. Med delom spozna Futorijeve, ekscentrično družino, ki se je večina domačinov izogiba. Zapeljuje ga mlajša hči Uma, lokalna šamanka, ki je v incestnem razmerju z bratom Nekichijem. Slednji priklenjen na skalo koplje sveto jamo, da bi pomiril bogove …

Izginjanje Verschwinden/Izginjanje

Andrina Mračnikar

ponedeljek, 29. 05. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Filmska ustvarjalka Andrina Mračnikar se poda v svojo južnokoroško domovino, da bi raziskala, zakaj slovenski jezik in slovenska kultura čedalje bolj izginjata iz vsakdanjega življenja. Dokumentarec, ki spretno prepleta osebno in politično, je prejel nagrado občinstva na graškem festivalu Diagonale.