Danes je blagajna odprta od 13:30 do 21:00 (za danes zaprto).
2. festival Kinotrip

Psihonavta Psiconautas, los ni?os olvidados

Alberto Vázquez, Pedro Rivero / Španija / 2015 / 76 min

Naj te film odpelje iz nočne more v čarobni gozd!

režija Alberto Vázquez, Pedro Rivero, scenarij Alberto Vázquez, Pedro Rivero, roman v stripu Alberto Vázquez, umetniški direktor Alberto Vázquez, animacija Khris Cembe, Santiago Riscos, montaža Iván Miñambres, glasba Aranzazu Calleja, produkcija Farruco Castromán, Carlos Juárez, Luis Tosar, ,

Na otoku se nenavadni prebivalci spopadajo s posledicami grozovite ekološke katastrofe. Leteči Birdboy, miška Dinky, zajčica Sandra, boječi Lisjaček, govoreča ura g. Budilček, podgane na smetišču – vsak skuša na svoj način pozabiti nesrečno preteklost, ubežati strahovom in temačni sedanjosti brez svetle prihodnosti. Dinky se s prijatelji odloči zapustiti turoben domači kraj. Upa, da se jim pridruži tudi njena ljubezen Birdboy, ki se zapira pred svetom in preganja svoje temačne demone z drogami. Vse čaka nevarno potovanje. 

Naj te film odpelje iz nočne more v čarobni gozd!

Projekciji filma bo sledil pogovor z direktorjem Animateke Igorjem Prasslom.

S podporo Veleposlaništva Španije v Sloveniji. 

Kino oznake: družba in svet, uporništvo, napeto, droge, razmišljujoče, temačno

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Potovanjce Potovanjce

razno

sobota, 02. 03. 2024 / 10:00 / Dvorana

Mala opica tone v spanec, skobčevka Titi sama odpre vrata svoje kletke, gumbi se odpravijo na postajo podzemne železnice, dva kolibrija pa najdeta jajce – le kaj se bo izleglo? In še znana ljudska pravljica o repi velikanki. Izbor petih pravljičnih animiranih filmov z izjemnimi estetskimi podobami, v katerih bodo uživali tudi starši.

Nina in ježeva skrivnost Nina et le secret du hérisson

Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol

sobota, 02. 03. 2024 / 11:30 / Dvorana

Barvita in napeta animirana detektivka, v kateri iznajdljiva otroka skrivaj rešujeta težave, ki jih je povzročil svet odraslih. Svoje mesto v svetu najdeta, ko pomagata drugim.

Popolni dnevi Perfect Days

Wim Wenders

sobota, 02. 03. 2024 / 13:20 / Dvorana

Wim Wenders se vrača v Tokio, da bi posnel ganljivo filmsko pesem o iskanju lepote v drobnih trenutkih vsakdanjega življenja. Film z nostalgičnim soundtrackom, ki vključuje klasike Louja Reeda, Patti Smith in Nine Simone, je Kojiju Yakushoju prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.