Danes je blagajna odprta od 14:15 do 20:45 (za danes zaprto).
2. festival Kinotrip

Psihonavta Psiconautas, los ni?os olvidados

Alberto Vázquez, Pedro Rivero / Španija / 2015 / 76 min

Naj te film odpelje iz nočne more v čarobni gozd!

režija Alberto Vázquez, Pedro Rivero, scenarij Alberto Vázquez, Pedro Rivero, roman v stripu Alberto Vázquez, umetniški direktor Alberto Vázquez, animacija Khris Cembe, Santiago Riscos, montaža Iván Miñambres, glasba Aranzazu Calleja, produkcija Farruco Castromán, Carlos Juárez, Luis Tosar, ,

Na otoku se nenavadni prebivalci spopadajo s posledicami grozovite ekološke katastrofe. Leteči Birdboy, miška Dinky, zajčica Sandra, boječi Lisjaček, govoreča ura g. Budilček, podgane na smetišču – vsak skuša na svoj način pozabiti nesrečno preteklost, ubežati strahovom in temačni sedanjosti brez svetle prihodnosti. Dinky se s prijatelji odloči zapustiti turoben domači kraj. Upa, da se jim pridruži tudi njena ljubezen Birdboy, ki se zapira pred svetom in preganja svoje temačne demone z drogami. Vse čaka nevarno potovanje. 

Naj te film odpelje iz nočne more v čarobni gozd!

Projekciji filma bo sledil pogovor z direktorjem Animateke Igorjem Prasslom.

S podporo Veleposlaništva Španije v Sloveniji. 

Kino oznake: družba in svet, uporništvo, napeto, droge, razmišljujoče, temačno

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

sreda, 28. 02. 2024 / 15:50 / Dvorana

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

sreda, 28. 02. 2024 / 17:00 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.

Priscilla Priscilla

Sofia Coppola

sreda, 28. 02. 2024 / 18:10 / Dvorana

Sofia Coppola (Marie Antoinette, Izgubljeno s prevodom) razkriva drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla v nežni, rahločutni zgodbi o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Po knjigi Priscille Presley Elvis and Me.