Danes je blagajna odprta od 14:45 do 20:45 (za danes zaprto).

Projekcije filma

torek, 31. 03. 2020 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

Prva ljubezen Hatsukoi

Takashi Miike / Japonska, Velika Britanija / 2019 / 108 min / japonščina

Projekcije filma

torek, 31. 03. 2020 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

Takashi Miike svoje kultne filme že tri desetletja niza v neusmiljenem tempu, v Prvi ljubezni pa se znova kaže v vrhunski ustvarjalni formi.

režija Takashi Miike, scenarij Masa Nakamura, fotografija Nobuyashu Kita, glasba Koji Endo, montaža Akira Kamiya, igrajo Masataka Kubota (Leo), Nao Ohmori (Otomo), Shôta Sometani (Kase), Sakurako Konishi (Monica), Becky (Julie), Jun Murakami (Ichikawa), Sansei Shiomi, Seiyô Uchino (Gondo), Takahiro Miura (Yasu), Cheng-Kuo Yen (Wan), Chun-hao Tuan (Fu), Mami Fujioka (Chiachi)

festivali, nagrade Cannes 2019 – Štirinajst dni režiserjev

IMDb

Fotografije

Leo, mladi boksar, ki ga je zapustila sreča, neke noči v Tokiu sreča privlačno Monico, dekle na poziv in odvisnico od mamil. Leo se zaljubi v njen nedolžni videz, a ne ve, da je vpletena v veliko mamilarsko kupčijo. Za njunimi petami se kmalu znajdejo skorumpirani policist, jakuza gangster, njegov nasprotnik in najeta morilka, ki jo nadnju pošlje kitajska kriminalna organizacija. Usode vseh vpletenih se v tej noči prepletejo v značilnem slogu Takashi Miikeja, polnem zabave in vsesplošne anarhije.

»Film govori o obupanih kriminalcih, ki si prizadevajo živeti po najboljših močeh, vendar se posledično soočijo s smrtjo. /…/ Jakuza gangsterji danes ne morejo več živeti značilno za jakuze. To je morda pravi način za družbo, zanje pa predstavlja omejitve. Gre za čas, ko se pod vprašaj postavlja pomen ‘svobode’.« (Takashi Miike)

Takashi Miike
Rojen leta 1960 v mestu Jao, Japonska. Študij filma je kmalu prekinil in začel na televiziji opravljati različna neplačana dela. Na začetku devetdesetih let, med razcvetom t. i. nizkoproračunske produkcije za videotrg, je začel tudi sam snemati in kmalu delati kot po tekočem traku. Pozneje je snemal vse bolj zahtevna dela, a nazornemu prikazu surovega nasilja in seksa se nikoli ne odreče. Do danes je posnel že več kot devetdeset celovečercev.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Prvič v kino / Zadnjič

Živživalice Animanimals

Julia Ocker

sobota, 18. 01. 2020 / 10:00 / Dvorana

Sedem prikupnih in zabavnih dogodivščin pisanih živalic za najmlajše.

Loti in izgubljeni zmaji Lotte ja kadunud lohed

Heiki Ernits, Janno Põldma

sobota, 18. 01. 2020 / 11:30 / Dvorana

Dogodivščina prijazne psičke Loti je polna nenavadnih domišljijskih presenečenj, s čudovito narisanim svetom narave.

Kinobalon / Bobri

Sune in Sune Sune vs. Sune

Jon Holmberg

sobota, 18. 01. 2020 / 14:30 / Dvorana

Družinska komedija na simpatičen in humoren način spregovori o temah, ki tarejo otroke v drugi triadi osnovne šole … in njihove starše!