Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:30 (za danes zaprto).

Otvoritveni program kratkih filmov V4 CONNECTS Otvoritveni program kratkih filmov V4 CONNECTS

59 min

Projekcije so del posebnega filmskega programa ob priložnosti madžarskega predsedovanja Višegrajski skupini 2017/2018 (V4 CONNECTS). S podporo Veleposlaništev Češke republike, Madžarske, Poljske in Slovaške republike.

Srečen konec Happy End
Jan Saska, Češka, 2015, čb/barvni, 6 minut

Črna komedija o smrti s srečnim koncem. Veličastno zaporedje neverjetnih srečanj. Lovci, traktorist, mladi žurer in truplo. Film je bil prikazan v sklopu Štirinajst dni režiserjev v Cannesu.

Končni pogled Koniec widzenia
Grzegorz Mołda, Poljska, 2017, barvni, 15 minut

Marta dela v očetovi avtomehanični delavnici. Ko njenega fanta aretira policija, se dekle znajde pred težko odločitvijo: bo ostala zvesta očetu ali bo naredila vse, da bi fanta spravila na prostost? Film je bil prikazan v tekmovalnem programu kratkih filmov festivala v Cannesu.

Jagodni dnevi Jahodové dni
Eva Sekerešová, Slovaška, 2016, barvni, 13 minut

Živeti običajno življenje v družbi klepetave halucinacije včasih ni lahko … Najboljši animirani film na Mednarodnem festivalu študentskega filma v Tbilisiju.

Poj! Mindenki
Kristóf Deák, Madžarska, 2016, barvni, 25 minut

Letošnji dobitnik oskarja za najboljši kratki film je posnet po resnični zgodbi priznanega šolskega pevskega zbora in nove učenke, ki se mora soočiti s težko odločitvijo – naj se zoperstavi pokvarjenemu sistemu ali naj se mu pokorno prilagodi?

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Tiho dekle An Cailín Ciúin

Colm Bairéad

torek, 30. 05. 2023 / 18:15 / Dvorana

Tiho presunljiva, rahločutna pripoved o odraščanju, ki skozi oči mlade protagonistke raziskuje vprašanja družine, osamljenosti in žalovanja. Film, posnet v redko slišanem irskem jeziku, je navdušil tako gledalce kot kritike ter prejel številna priznanja, vključno z veliko nagrado v sekciji Generacija Kplus v Berlinu in nominacijo za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.

Zadnjič

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

torek, 30. 05. 2023 / 19:00 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.

Dvanajstega ponoči La nuit du 12

Dominik Moll

torek, 30. 05. 2023 / 20:30 / Dvorana

Dvanajstega ponoči je svojevrsten detektivski triler, v katerem se zrcalijo razklana sodobna družba ter skrhani odnosi med moškimi in ženskami. Film je slavil na letošnji podelitvi cezarjev, kjer je osvojil kar šest kipcev, tudi za najboljši celovečerec.