Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Otvoritveni program kratkih filmov V4 CONNECTS Otvoritveni program kratkih filmov V4 CONNECTS

59 min

Projekcije so del posebnega filmskega programa ob priložnosti madžarskega predsedovanja Višegrajski skupini 2017/2018 (V4 CONNECTS). S podporo Veleposlaništev Češke republike, Madžarske, Poljske in Slovaške republike.

Srečen konec Happy End
Jan Saska, Češka, 2015, čb/barvni, 6 minut

Črna komedija o smrti s srečnim koncem. Veličastno zaporedje neverjetnih srečanj. Lovci, traktorist, mladi žurer in truplo. Film je bil prikazan v sklopu Štirinajst dni režiserjev v Cannesu.

Končni pogled Koniec widzenia
Grzegorz Mołda, Poljska, 2017, barvni, 15 minut

Marta dela v očetovi avtomehanični delavnici. Ko njenega fanta aretira policija, se dekle znajde pred težko odločitvijo: bo ostala zvesta očetu ali bo naredila vse, da bi fanta spravila na prostost? Film je bil prikazan v tekmovalnem programu kratkih filmov festivala v Cannesu.

Jagodni dnevi Jahodové dni
Eva Sekerešová, Slovaška, 2016, barvni, 13 minut

Živeti običajno življenje v družbi klepetave halucinacije včasih ni lahko … Najboljši animirani film na Mednarodnem festivalu študentskega filma v Tbilisiju.

Poj! Mindenki
Kristóf Deák, Madžarska, 2016, barvni, 25 minut

Letošnji dobitnik oskarja za najboljši kratki film je posnet po resnični zgodbi priznanega šolskega pevskega zbora in nove učenke, ki se mora soočiti s težko odločitvijo – naj se zoperstavi pokvarjenemu sistemu ali naj se mu pokorno prilagodi?

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Tri nadstropja Tre piani

Nanni Moretti

torek, 26. 10. 2021 / 20:00 / Dvorana

Nanni Moretti se v razburkani pripovedi o treh družinah, živečih v isti zgradbi, dotakne tem, kot so krivda in pravica, starševska odgovornost ter neizbrisne posledice naših odločitev.

Delo na zahtevo The Gig Is Up

Shannon Walsh

torek, 26. 10. 2021 / 21:00 / Mala dvorana

Dokumentarec razkriva človeški davek, ki ga terja uporabniku tako zelo udobna, trilijone dolarjev vredna ekonomija na zahtevo. Čudovita nova tehnologija, ki pričara vse, kar si želimo, kadarkoli si želimo, morda ni tako zelo čudovita za milijone prekarnih delavcev, ki skrbijo, da se kolesje obrača.

Nelly Rapp: agentka za pošasti Nelly Rapp – Monsteragent

Amanda Adolfsson

sreda, 27. 10. 2021 / 10:00 / Dvorana

Družinski filmski potep k duhovom, vampirjem in volkodlakom.