Danes je blagajna odprta od 17:40 do 21:00 (odpre se čez 38 minut).

Prodali so me za 50 ovac I Was Worth 50 Sheep

Nima Sarvestani / Švedska / 2010 / 72 min

Sabare so kot desetletno deklico prodali 55-letnemu moškemu iz talibanskega plemena. V suženjstvu je živela šest let in prestala štiri abortuse, potem ji je uspelo pobegniti. Sabarino mlajšo sestro čaka podobna usoda, saj jo je očim že prodal.

Sabare so kot desetletno deklico prodali 55-letnemu moškemu iz talibanskega plemena. Pri njem je v suženjstvu živela šest let in medtem prestala štiri abortuse. Potem ji je uspelo pobegniti, sprejeli so jo v varno hišo za zatirane ženske, pozneje je skrbništvo nad njo prevzel očim. Zdaj se želi Sabare ločiti od svojega ‘moža’, ki je medtem izginil in ki ga policija išče zaradi številnih ugrabitev. Kot vse kaže, pa Sabarino mlajšo sestro Farzaneh čaka podobna usoda, saj jo je očim že prodal za petdeset ovac in kos zemlje. Zdaj, ko je izvedel za Sabarine težave, želi preklicati dogovor za Farzaneh …

When she was 10 years old, Sabere was sold to a 55-year-old member of the Taliban. For six years, she was his personal slave, suffering four miscarriages. Eventually she managed to escape, finding refuge in the home for women run by Roghie and Hamid. We follow Sabere, now 16 years old, as she tries to divorce her “husband,” who is wanted for kidnapping. Roghie and Hamid also take care of Sabere’s sister, Farzaneh, who is to be sold to a man for 50 sheep and a piece of wasteland.

Nima Sarvestani – filmografija:
Prodali so me za 50 ovac / I Was Worth 50 Sheep (2010)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

torek, 23. 07. 2024 / 18:40 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

torek, 23. 07. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Moj zločin Mon crime

François Ozon

torek, 23. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

François Ozon se po 8 ženskah in Gospodinji vrača s še eno duhovito komedijo o ženskah in slavi, postavljeno v glamurozni Pariz tridesetih let prejšnjega stoletja.