Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 08:03, tel: 01 239 22 17).

Prodali so me za 50 ovac I Was Worth 50 Sheep

Nima Sarvestani / Švedska / 2010 / 72 min

Sabare so kot desetletno deklico prodali 55-letnemu moškemu iz talibanskega plemena. V suženjstvu je živela šest let in prestala štiri abortuse, potem ji je uspelo pobegniti. Sabarino mlajšo sestro čaka podobna usoda, saj jo je očim že prodal.

Sabare so kot desetletno deklico prodali 55-letnemu moškemu iz talibanskega plemena. Pri njem je v suženjstvu živela šest let in medtem prestala štiri abortuse. Potem ji je uspelo pobegniti, sprejeli so jo v varno hišo za zatirane ženske, pozneje je skrbništvo nad njo prevzel očim. Zdaj se želi Sabare ločiti od svojega ‘moža’, ki je medtem izginil in ki ga policija išče zaradi številnih ugrabitev. Kot vse kaže, pa Sabarino mlajšo sestro Farzaneh čaka podobna usoda, saj jo je očim že prodal za petdeset ovac in kos zemlje. Zdaj, ko je izvedel za Sabarine težave, želi preklicati dogovor za Farzaneh …

When she was 10 years old, Sabere was sold to a 55-year-old member of the Taliban. For six years, she was his personal slave, suffering four miscarriages. Eventually she managed to escape, finding refuge in the home for women run by Roghie and Hamid. We follow Sabere, now 16 years old, as she tries to divorce her “husband,” who is wanted for kidnapping. Roghie and Hamid also take care of Sabere’s sister, Farzaneh, who is to be sold to a man for 50 sheep and a piece of wasteland.

Nima Sarvestani – filmografija:
Prodali so me za 50 ovac / I Was Worth 50 Sheep (2010)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Animateka / Družinski Slon

Slonov tekmovalni program III (2023) Slonov tekmovalni program III (2023)

različni avtorji

sobota, 02. 12. 2023 / 13:30 / Dvorana

Program sedmih kratkih filmov o ustvarjalnosti, prijateljstvu, soočanju z različnimi človeškimi vzgibi, čustvi in izgubo ter o tem, kako je biti mlado dekle v Iranu.

Animateka / Družinski Slon

Široko in Kraljestvo vetrov Sirocco et le Royaume des courants d’air

Benoît Chieux

sobota, 02. 12. 2023 / 15:00 / Dvorana

Festivalska predpremiera animirane uspešnice, ki gradi mostove med poezijo in filmi studia Ghibli, z očarljivmi vizualijami, ki spominjajo na Beatlesovo Rumeno podmornico. Epska sanjska pustolovščina bo celotno družino odpeljala na nepozabno potovanje.

Svetovni jagodni izbor IV (2023) Svetovni jagodni izbor IV (2023)

različni avtorji

sobota, 02. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Program najboljših kratkih animiranih filmov z vsega sveta, ki prinaša temeljit pregled trenutnega dogajanja in trendov na področju avtorske animacije, vključno s številnimi filmi, nagrajenimi na pomembnih mednarodnih festivalih.