Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Princ Prins

Sam de Jong / Nizozemska / 2015 / 78 min / podnapisi, angleški podnapisi, nizozemščina

Naj te film odpelje z lamborghinijem med gangsterje!

režija Sam de Jong, scenarij Sam de Jong, fotografija Paul Özgür, zvok Noah Pepper, montaža Mieneke Kramer, glasba Palmbomen, produkcija Gijs Kerbosch, Roel Oude Nijhuis, Gijs Determeijer, igrajo Ayoub Elasri, Jorik Scholten,  Achraf Meziani, Oussama Addi, Elsie de Brauw, Sigrid ten Napel, Olivia Lonsdale, Chaib Massaoudi, Dean Liedermooy, Peter Douma, Colin George, Vincent van de Waal, Freddy Tratlehner

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

Fantje zabijajo čas na ulici, jedo bučna semena in se pogovarjajo o motorjih, Rolex urah in poljubljanju deklet. Med njimi je 17-letni Ayoub, ki je zaljubljen v Lauro, lomilko src. A kaj, ko je njen fant hud tip in član lokalne tolpe. Kot da to še ni dovolj, Ayouba pestijo tudi težave doma. Morda pa mu lahko pomaga povsem zmešani gangster Kalpa z vijoličnim lamborghinijem? Bo Ayoub izbral življenje frajerskega kriminalca ali svojo družino in stare prijatelje?

Pred projekcijo 25. 3. grafitarska delavnica z Nez Pez.

Zaključni projekciji festivala v nedeljo, 27. 3., sledita pogovor v živo preko Skypa z režiserjem Samom de Jongom in zabava v Kavarni Kinodvora. 

S podporo Veleposlaništva Kraljevine Nizozemske v času nizozemskega predsedovanja Svetu EU (od 1. januarja do 30. junija 2016).

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Martin Eden Martin Eden

Pietro Marcello

ponedeljek, 20. 09. 2021 / 21:00 / Dvorana

Avtobiografski roman Jacka Londona o mornarju, ki se s pisateljevanjem povzpne po družbeni lestvici, postane v rokah italijanskega režiserja Pietra Marcella strastno filmsko popotovanje skozi nemirno dvajseto stoletje. Nagrada za najboljšega igralca v Benetkah in nagrada Art kino mreže Slovenije na zadnjem Ljubljanskem filmskem festivalu.

Lucio Dalla in njegova pesem Italije Per Lucio

Pietro Marcello

torek, 21. 09. 2021 / 17:00 / Dvorana

Pietro Marcello (Martin Eden) se vrača k dokumentarnemu filmu z zgodbo o italijanskem kantavtorju Luciu Dalli. Skozi sproščeni pogovor dveh glasbenikovih prijateljev in s pomočjo svobodne uporabe množice arhivskih posnetkov režiser sestavi večplasten portret Italije v drugi polovici prejšnjega stoletja.

Zakaj skačem The Reason I Jump

Jerry Rothwell

torek, 21. 09. 2021 / 20:00 / Mala dvorana

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.