Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (odpre se čez 04:29).

Prazna soba La chambre vide

Jasna Krajinovic / Francija, Belgija / 2016 / 52 min / francoščina

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

Portret belgijske muslimanke Salihe, matere štirih otrok, katere devetnajstletni sin je leta 2013 v imenu Islamske države odšel v vojno s Sirijo in tam kmalu tudi umrl. Svoje namere ni zaupal nikomur. Zdaj se Saliha skupaj s še številnimi starši bori za pravico, da bi bila sinova smrt uradno priznana in da bi lahko primerno žalovala. Evropski zakoni ne razumejo oziroma nočejo razumeti staršev mladeničev, ki odidejo pod močnim ideološkim vplivom v boj za džihad; za njih so bili ti ljudje sami krivi, “da so se šli iz neumnosti vojskovat,” čeprav gre v resnici za dobro organizirano mrežo islamskih skrajnežev, ki “ugrabljajo” mladino in jo z lažno propagando in obljubami novačijo za sveto vojno.

“Dogodki, ki jih opazujemo pri poročilih o Bližnjem vzhodu in Siriji, se v manjšem obsegu dogajajo v domovih družin, katerih sin ali hči sta odšla v Sirijo; dejstvo pogubno zaznamuje celotne družine. S filmom sem želela osvetliti te nevidne tragedije in nastaviti zrcalo družbi, ki je ponudila plodna tla takšnemu ekstremizmu.” (Jasna Krajinovič)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Kralji in kraljice

Skrito življenje A Hidden Life

Terrence Malick

četrtek, 14. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

Na resničnih dogodkih temelječ film kot posvetilo enemu nesojenih junakov druge svetovne vojne, posnet v veličastnem slogu Terrencea Malicka.

LIFFe / Kralji in kraljice

To morajo biti nebesa It Must Be Heaven

Elia Suleiman

četrtek, 14. 11. 2019 / 15:00 / Dvorana

Večkrat nagrajeni palestinski filmar Elia Suleiman si postavlja vprašanje, ki zadeva vse nas: Kje je zares ta prostor, ki ga imenujemo dom?

LIFFe / Panorama

Dnevnik Diane Budisavljević Dnevnik Diane Budisavljević

Dana Budisavljević

četrtek, 14. 11. 2019 / 17:00 / Dvorana

Igrano-dokumentarni film o neverjetni reševalni akciji otrok, ki se je med drugo svetovno vojno dogajala v Zagrebu. Veliki zmagovalec letošnjega puljskega festivala, ki je iz arene odnesel kar šest nagrad.