Danes je blagajna odprta od 10:00 do 00:00 (za danes zaprto).

Prazna soba La chambre vide

Jasna Krajinovic / Francija, Belgija / 2016 / 52 min / francoščina

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

Portret belgijske muslimanke Salihe, matere štirih otrok, katere devetnajstletni sin je leta 2013 v imenu Islamske države odšel v vojno s Sirijo in tam kmalu tudi umrl. Svoje namere ni zaupal nikomur. Zdaj se Saliha skupaj s še številnimi starši bori za pravico, da bi bila sinova smrt uradno priznana in da bi lahko primerno žalovala. Evropski zakoni ne razumejo oziroma nočejo razumeti staršev mladeničev, ki odidejo pod močnim ideološkim vplivom v boj za džihad; za njih so bili ti ljudje sami krivi, “da so se šli iz neumnosti vojskovat,” čeprav gre v resnici za dobro organizirano mrežo islamskih skrajnežev, ki “ugrabljajo” mladino in jo z lažno propagando in obljubami novačijo za sveto vojno.

“Dogodki, ki jih opazujemo pri poročilih o Bližnjem vzhodu in Siriji, se v manjšem obsegu dogajajo v domovih družin, katerih sin ali hči sta odšla v Sirijo; dejstvo pogubno zaznamuje celotne družine. S filmom sem želela osvetliti te nevidne tragedije in nastaviti zrcalo družbi, ki je ponudila plodna tla takšnemu ekstremizmu.” (Jasna Krajinovič)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Jadralke Maiden

Alex Holmes

ponedeljek, 01. 06. 2020 / 17:30 / Dvorana

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

To morajo biti nebesa It Must Be Heaven

Elia Suleiman

torek, 02. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Komedija zmešnjav, v kateri režiser potuje iz Palestine v Pariz in New York – a kamorkoli gre, povsod najde svojo domovino. Elia Suleiman (Božje posredovanje) je film opisal kot »burlesko, ki se napaja v svetu absurda«.

Parazit Gisaengchung

Bong Joon-ho

torek, 02. 06. 2020 / 20:00 / Dvorana

Film, ki ga režiser označuje za »komedijo brez klovnov, tragedijo brez negativcev«, je čudovito nepredvidljiva družinska tragikomedija o neizogibnem konfliktu med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo. Dobitnik zlate palme v Cannesu in štirih oskarjev, vključno za najboljši film.