Danes je blagajna odprta od 13:00 do 21:15 (odprto še 04:12, tel: 01 239 22 17).

Pozor, vrata se odpirajo! Ostorožno, dveri otkryvajutsja

Anastasija Žuravljeva / Rusija / 2005 / 5 min / ruščina / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Anastasija Žuravljeva, država Rusija, leto 2005, produkcija Sergej Mirzajev, dolžina 5 minut, slika barvni, zvok zvočni

zgodba
Dobrodošli na postaji podzemne železnice – a vse naokoli so sami gumbi! Gumbi gredo v službo, uporabljajo dvigala, stojijo na peronih, vstopajo v vlake – čisto tako kot ljudje. Vsak dan, od jutra do večera. Med opazovanjem monotonega življenja pa odkrivamo majhne detajle, ki jih delajo posebne: romantično srečanje dveh gumbov, stari gumb, ki omedli, gumbe z njihovimi gumbjimi otroki, ne nazadnje pa tudi mnoge vzorce, zaradi katerih je vsak gumb individualno gumbje bitje.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Gospod Bachmann in njegov razred Herr Bachmann und seine Klasse

Maria Speth

torek, 24. 05. 2022 / 17:00 / Dvorana

Intimen dokumentarec o močni vezi med nekonvencionalnim osnovnošolskim učiteljem in njegovimi najstniškimi učenci. Zabaven, ganljiv in navdihujoč poklon umetnosti poučevanja in učenja. Dobitnik srebrnega medveda in nagrade občinstva na Berlinalu.

Antigona - Kako si upamo! Antigona - Kako si upamo!

Jani Sever

torek, 24. 05. 2022 / 20:15 / Mala dvorana

Dokumentarno-igrani film po motivih drame Slavoja Žižka Trojno življenje Antigone. Dobitnik vesne za najboljši dokumentarec na Festivalu slovenskega filma.

Zadnjič

Prasica, slabšalni izraz za žensko Prasica, slabšalni izraz za žensko

Tijana Zinajić

torek, 24. 05. 2022 / 21:15 / Dvorana

Alter komedija o obdobju življenja, ko se preprosto zatakneš in ne veš, kako naprej. Filmski prvenec Tijane Zinajić je s Festivala slovenskega filma odnesel kar sedem vesen, tudi za najboljši celovečerec in najboljši film po izboru občinstva.