Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Pozor, vrata se odpirajo! Ostorožno, dveri otkryvajutsja

Anastasija Žuravljeva / Rusija / 2005 / 5 min / ruščina / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Anastasija Žuravljeva, država Rusija, leto 2005, produkcija Sergej Mirzajev, dolžina 5 minut, slika barvni, zvok zvočni

zgodba
Dobrodošli na postaji podzemne železnice – a vse naokoli so sami gumbi! Gumbi gredo v službo, uporabljajo dvigala, stojijo na peronih, vstopajo v vlake – čisto tako kot ljudje. Vsak dan, od jutra do večera. Med opazovanjem monotonega življenja pa odkrivamo majhne detajle, ki jih delajo posebne: romantično srečanje dveh gumbov, stari gumb, ki omedli, gumbe z njihovimi gumbjimi otroki, ne nazadnje pa tudi mnoge vzorce, zaradi katerih je vsak gumb individualno gumbje bitje.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

sreda, 06. 12. 2023 / 13:00 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

sreda, 06. 12. 2023 / 19:20 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«