Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 06:54).

Povračilo Revanche

Götz Spielmann / Avstrija / 2008 / 121 min / nemščina, ruščina

Drama o nekdanjem zaporniku Alexu, ki se po naključni smrti svojega dekleta loti maščevanja na način, ki ga tudi sam najmanj pričakuje. Eleganten tobogan človeškega doživljanja, z občutki krivde, maščevanjem, vero in odrešitvijo.

Nekdanji zapornik Alex opravlja umazana dela za šefa dunajske javne hiše. Edina prijetna stvar v njegovem življenju je ljubezensko razmerje z ukrajinsko prostitutko Tamaro, ki dela v istem bordelu, sicer ne prav po svoji volji. Na s soncem obsijanem podeželju se Susanne in neizkušeni policaj Robert vselita v svoj novi dom. Krvavi razplet ropa, ki naj bi življenje Alexa in Tamare obrnil na bolje, povzroči, da se preplete življenje na videz popolnoma različnih si ljudi.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Lunana: jak v razredu Lunana: A Yak in the Classroom

Pawo Choyning Dorji

petek, 24. 03. 2023 / 16:15 / Dvorana

Zgodba, posneta v najodročnejši šoli na svetu, nas uči, da bomo srečo morda našli tam, kjer jo najmanj pričakujemo. Film je osvojil številne nagrade občinstva in se kot prvi butanski celovečerec uvrstil med nominirance za oskarja.

Blizu Close

Lukas Dhont

petek, 24. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

petek, 24. 03. 2023 / 20:00 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.