Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odpre se čez 12:43).

Projekcije filma

torek, 23. 05. 2023 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

Z nami bo Zavarovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora.

Asset 1

Potniki noči Les passagers de la nuit

Mikhaël Hers / Francija / 2022 / 111 min / francoščina

Projekcije filma

torek, 23. 05. 2023 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

Z nami bo Zavarovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora.

Asset 1
Senzibilen portret ženske in matere srednjih let, ki mora po grenki življenjski izkušnji začeti na novo, prežet s pomirjujočim nočnim utripom francoske prestolnice z začetka osemdesetih let.

režija Mikhaël Hers, scenarij Mikhaël Hers, Maud Ameline, Mariette Désert, fotografija Sébastien Buchmann, montaža Marion Monnier, igrajo Charlotte Gainsbourg (Élisabeth), Quito Rayon-Richter (Matthias), Noée Abita (Talulah), Megan Northam (Judith), Thibault Vinçon (Hugo), Emmanuelle Béart (Vanda Dorval), Laurent Poitrenaux (Manuel Agostini), producent Pierre Guyard, produkcija Nord-Ouest Films

festivali, nagrade Berlinale 2022

IMDb

Pariz, 1981. Na pariške ulice se spušča noč, v zraku je čutiti pričakovanje sprememb, ki jih naznanjajo prihajajoče volitve. A Élisabeth razmišlja o drugih stvareh. Za njo je grenak konec zakonske zveze, pred njo skrb, kako bo preživela sebe in odraščajoča otroka. Preplavljena z otožnostjo sprejme službo moderatorke svojega najljubšega nočnega radijskega programa. Oddaja deli usode z neznanci, ki pomagajo reflektirati njeno lastno življenje ter najti nov zagon. Ko k sebi domov povabi mlado brezdomko, v svojem sinu nevede vzbudi prvi ljubezenski nemir. A nadaljnji razvoj dogodkov prinese novo upanje in nova spoznanja povežejo preostanek razpadle družine.

»Menim, da je zgodba polna dogajanja: razveza, brsteča ljubezen, odraščajoči otroci … Vse to so pomembni življenjski dogodki, pravi dramatični mejniki. Vendar je treba povedati, da so mi pri srcu odmiki in ovinki, ker življenje sestavljajo tudi takšni trenutki. Moji filmi ne temeljijo na konfliktih – ne čutim nuje po pripovedovanju takšnih zgodb. Ta drža najverjetneje izhaja iz osebne senzibilnosti. Konflikt ne vodi mojega življenja in dela ali mojih medosebnih odnosov. Ne predstavlja mi vira energije. Nasprotno, odbija me.«
– Mikhaël Hers

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nedolžen L'Innocent

Louis Garrel

sreda, 29. 03. 2023 / 16:30 / Dvorana

Francoski režiser in igralec Louis Garrel svoje družinske spomine zapakira v domiselno, igrivo in nadvse zabavno mešanico kriminalke in romantične komedije.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

sreda, 29. 03. 2023 / 17:45 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.

Črta La ligne

Ursula Meier

sreda, 29. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

V filmu, ki kot njegova eksplozivna glavna junakinja pogosto menja razpoloženje, švicarska režiserka Ursula Meier spretno ruši stereotipe o ženskem nasilju. Črta je svetovno premiero doživela na lanskem Berlinalu.