Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:30 (odpre se čez 11:22).
22. LIFFe v Kinodvoru

Pot po Armeniji Here

Braden King / ZDA / 2010 / 120 min

Film ceste, postavljen v slikovito gorsko pokrajino v Armeniji, je nežna zgodba o kratkem, vendar intenzivnem ljubezenskem razmerju med Američanom, ki pride na Kavkaz, da bi izmeril geografske koordinate za satelitske posnetke, in armensko fotografinjo, ki se po dolgih letih življenja na tujem vrne v domovino.

režija Braden King, scenarij Braden King, Dani Valent, fotografija Lol Crawley, glasba Michael Krassner, montaža David Barker, Andrew Hafitz, Paul Zucker, igrajo Ben Foster (Will Shepard), Lubna Azabal (Gadarine Nazarian), Datevik Kharibyan (ženska v hotelu), Nareg Duryan (pijanec), Narek Nersisyan

festivali, nagrade Berlinale 2011, Sundance 2011

Film ceste, postavljen v slikovito gorsko pokrajino v Armeniji, je nežna zgodba o kratkem, vendar intenzivnem ljubezenskem razmerju med Američanom, ki pride na Kavkaz, da bi izmeril geografske koordinate za satelitske posnetke, in armensko fotografinjo, ki se po dolgih letih življenja na tujem vrne v domovino.

Will Shepard je samotar. Hodi po svetu in preverja verodostojnost satelitskih posnetkov ter ugotavlja možne razkorake med posnetki in naravno pokrajino. Tako je prepotoval že precejšen kos sveta. Gadarine je fotografinja, ki se je po mnogih letih vrnila v svojo domovino. Med Willom in Gadarine se hitro splete močna, skoraj nezavedna vez. Ko skupaj raziskujeta divjo in romantično armensko pokrajino, se njun odnos vedno bolj poglablja, na koncu popotovanja pa se morata soočiti s težko odločitvijo: kako naprej?

Braden King
Rojen leta 1971 v kraju Cherry Point v Severni Karolini. Film je študiral na Univerzi v Južni Kaliforniji, po diplomi pa je več let snemal dokumentarne filme. Poleg tega je posnel tudi številne glasbene videospote in televizijske reklame. Njegovi videi so bili prikazani na številnih razstavah in festivalih. Film Pot po Armeniji je njegov celovečerni prvenec.

»Ena izmed stvari, ki me je pritegnila k Armeniji, je bilo dejstvo, da je to filmsko skorajda popolnoma neraziskano ozemlje. Naš je bil prvi ameriški celovečerec, ki je bil posnet tam. Všeč mi je bila misel, da bomo morda ujeli podobe, ki še nikoli niso bile prikazane v celovečercu. Da bomo raziskovali enako kot protagonista. Zavestno sem skušal poenotiti produkcijske metode, zgodbo, podobe in teme filma; film, njegova produkcija, naše potovanje po Armeniji – v bistvu gre za isto zgodbo, ki smo jo povedali in izkusili v različnih oblikah.«
– Braden King

filmografija
2005 Looking For a Thrill: An Anthology of Inspiration (video)
2009 Home Movie (kratki)
2010 Homeland: The Story of the Lark (dokumentarni)
2010 Here (Pot po Armeniji)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Naključni morilec Hit Man

Richard Linklater

četrtek, 30. 05. 2024 / 18:00 / Dvorana

Film Richarda Linklaterja (Fantovska leta, Pred polnočjo) – bolj ali manj resnična zgodba o lažnem najetem morilcu – je domiselna eksistencialna komedija o identiteti, predvsem pa seksi, zabavna in nenehno presenetljiva filmska poslastica.

Samsara Samsara

Lois Patiño

četrtek, 30. 05. 2024 / 20:30 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

petek, 31. 05. 2024 / 15:45 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.