Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:00 (odprto še 02:09, tel: 01 239 22 17).

Posebni program: Vizualna antropologija v Barceloni Posebni program: Vizualna antropologija v Barceloni

Vizualna antropologija v Barceloni, Izbor in uvod dr. Roger Canals Vilageliu (Univerza v Barceloni), V prehodu Transitando, Greta Gandini, Maru Gallardo, Geraldine Jonckers, Martí Gallofré, Španija, 2009, 47 minut, angleški podnapisi, Tukaj so ljudje Aquí viu gent, Alejandro Alzate, Francesca Bayre, Cathrin Gross, Jana Montllor, Marc Vila, Španija, 2008, 31 minut, angleški podnapisi, Zaradi dvigala Por un ascensor, Eduardo Díez, Daniel García, Janialy Ortiz, Ginebra Visozo, Mariana Zamora, Španija, 2008, 34 minut, angleški podnapisi, Trideset kvadratnih metrov in balkon 30 metres i un balcó, Rosa Cerarols, Saturnino Granero, Barbara Mas-Bagà, Adriana Salvat, Španija, 2006, 27 minut, angleški podnapisi

Vizualna antropologija v Barceloni
Izbor in uvod dr. Roger Canals Vilageliu (Univerza v Barceloni)

V prehodu Transitando
Greta Gandini, Maru Gallardo, Geraldine Jonckers, Martí Gallofré, Španija, 2009, 47 minut, angleški podnapisi
Raziskava transseksualizma v Barceloni. Transvestiti, transseksualci, transformisti, različni nazivi in poskus osvetlitve problema spola. Sledimo vsakodnevnemu življenju protagonistov, poslušamo njihove izkušnjah in bežno spoznavamo njihove težave.

Tukaj so ljudje Aquí viu gent
Alejandro Alzate, Francesca Bayre, Cathrin Gross, Jana Montllor, Marc Vila, Španija, 2008, 31 minut, angleški podnapisi
Središče Barcelone je kraj skozi katerega gre mnogo turistov. Toda hkrati je to dom sosedov, ki še vedno živijo tam. Film nam približa sobivanje tistih, ki pridejo in grejo, ter tistih, ki ostajajo.

Zaradi dvigala Por un ascensor
Eduardo Díez, Daniel García, Janialy Ortiz, Ginebra Visozo, Mariana Zamora, Španija, 2008, 34 minut, angleški podnapisi
Prebivalci soseske so soočeni z urbanističnim načrtom, katerega namen je postavitev dvigal v večstanovanjskih hišah. V križanju mnenj različnih stanovalcev spoznamo ustvarjalno težnjo po odkrivanju načinov za razreševanje sporov med sosedi.

Trideset kvadratnih metrov in balkon 30 metres i un balcó
Rosa Cerarols, Saturnino Granero, Barbara Mas-Bagà, Adriana Salvat, Španija, 2006, 27 minut, angleški podnapisi
Barceloneta je zgodovinska obrežna soseska Barcelone, kjer je bilo največ hiš zgrajenih leta 1753. V kasnejših letih, ko je prebivalstvo naraščalo, so hiše rasle, hkrati pa so se delile na manjša stanovanja. Dokumentarec študentov barcelonske univerze preučuje kako stanovalci uporabljajo prostor in kakšen je njihov odnos do njega. Gre za duhovito in zavzeto preučevanje domačega prostora, domače hiše, objektov in njihovega razmerja do širšega grajenega okolja.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Oče The Father

Florian Zeller

nedelja, 17. 10. 2021 / 16:15 / Dvorana

Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama, ki se poigrava z elementi trilerja in srhljivke, je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

nedelja, 17. 10. 2021 / 17:00 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Smrtne obljube Eastern Promises

David Cronenberg

nedelja, 17. 10. 2021 / 19:00 / Dvorana

Film, v katerem Viggo Mortensen po Senci preteklosti ponovno združi moči z Davidom Cronenbergom, je igralcu prinesel prvo nominacijo za oskarja.