Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 05:51).
Animateka 2015

Posebna projekcija ob odprtju festivala Animateka 2015 Posebna projekcija ob odprtju festivala Animateka 2015

razno / razno

Pošast iz Nixa (The Monster of Nix)
Rosto (Studio Rosto A.D/Autour de Minuit / CinéTé)
Nizozemska / Francija / Belgija, 2011, DCP, 29’35”

Life is good in the idyllic fairy-tale village of Nix… until an all-devouring monster appears. Young Willy has to fight it. Alone.

Ghost Cell
Antoine Delacharlery (Autour de Minuit)
Francija, 2015, 3D DCP, 6’30”

Znanstven in obenem sanjski dokumentarni film Ghost Cell je stereoskopski potop v drobovje organskega Pariza, ki ga opazujemo kot celico skozi virtualni mikroskop.

*Film je del retrospektive Animirani dokumentarni film.

Krikelkrakel
Mirjam Baker (RCA)
Velika Britanija, 2014, 3D DCP, 6′, nemi/silent

Krikelkrakel je risana in 3D stereoskopska računalniška animacija, ki se kot eksperimentalno abstraktno delo navezuje na zgodnje eksperimentalne ali strukturalistične filme. To provokativno delo najbolje učinkuje kot instalacija, je inovativno in raziskuje nova področja animacije.

*Film je del Evropskega študentskega tekmovalnega programa.

Now is the Time
Norman McLaren (NFB)
Kanada, 1951, 3D DCP, 3′

Fotografirani papirnati izrezki in podobe, narisane neposredno na filmski trak, so animirani sličico za sličico. Stereoskopski pogled je omogočilo fotografiranje in risanje po dveh slik (ene za levo oko, druge za desno) z nadzorovanim zamikom elementov na eni sliki glede na tiste na drugi. Ustvarjen je bil tudi ročno narisani zvok, ki je bil posnet na dva različna trakova za stereoskopsko predvajanje.

Around is Around
Norman McLaren (NFB)
Kanada, 1951, 3D DCP, 10′

Avtor za film fotografira gibljive vzorce na osciloskopu, ki z nadzorovanim zamikanjem slik za levo in za desno oko dobijo stereoskopsko obliko.

*Now is the Time in Around is Around, oba 3D filma, sta nastala po naročilu Britanskega filmskega inštituta za Britanski festival (Festival of Britain).

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Panj Zgjoi

Blerta Basholli

petek, 22. 10. 2021 / 16:15 / Dvorana

Film, posnet po resnični zgodbi kosovske vojne vdove in njenega boja za neodvisnost v globoko patriarhalni družbi, je prejel kar tri glavne nagrade na festivalu Sundance: veliko nagrado žirije, nagrado za najboljšo režijo in nagrado občinstva.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

petek, 22. 10. 2021 / 16:45 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Delo na zahtevo The Gig Is Up

Shannon Walsh

petek, 22. 10. 2021 / 18:30 / Dvorana

Dokumentarec razkriva človeški davek, ki ga terja uporabniku tako zelo udobna, trilijone dolarjev vredna ekonomija na zahtevo. Čudovita nova tehnologija, ki pričara vse, kar si želimo, kadarkoli si želimo, morda ni tako zelo čudovita za milijone prekarnih delavcev, ki skrbijo, da se kolesje obrača.