Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odprto še 27 minut, tel: 01 239 22 17).

Poroka Martesa

Blerta Zeqiri / Kosovo, Albanija / 2017 / 97 min / albanščina

Zgodba o zatajevani gejevski ljubezni, ki silovito izbruhne sredi poročnega slavja in protagoniste sooči z lastnimi strahovi, gledalca pa s togimi družbenimi normami, ki še danes ne priznavajo istospolne ljubezni.

režija Blerta Zeqiri, scenarij Blerta Zeqiri, Kreshnik Keka Berisha, fotografija Sevdije Kastrati, montaža Kreshnik Keka Berisha, igrajo Alban Ukaj (Bekim), Genc Salihu (Nol), Adriana Matoshi (Anita), Edon Rizvanolli (Bujar), Vjosa Abazi (Zana), Kumrije Hoxha (Sadie), Luan Kryeziu (Nevzati)

festivali, nagrade Talin 2017 (nagrada FIPRESCI, posebna nagrada žirije), Cleveland 2018

IMDb

Anita in Bekim sta sredi zadnjih priprav na poroko, ki naj bi se zgodila čez dva tedna. Kljub zapletom zaradi svežih novic o Anitinih starših, pogrešanih v kosovski vojni, in Bekimovi družini, ki bi rada pretirano nadzorovala mladi par, se zdi, da nič ne more preprečiti srečnega dogodka. A ko se iz tujine nepričakovano vrne stari Bekimov prijatelj, glasbenik Nol, je videti, da je bil ves trud zaman. Nol je namreč Bekimov nekdanji ljubimec in je še vedno zaljubljen v ženina …

»Film sem začela ustvarjati po navdihu resničnih zgodb, doživetij dveh prijateljev. Nato sem razvila zgodbo, a njuna izkušnja je bila izhodišče. Prijateljica je ugotovila, da je mož, s katerim je imela dva otroka, gej. Vsa izkušnja je bila zanjo zelo težka. Po drugi strani sem imela gejevskega prijatelja, ki se je prav tako spoprijemal s temi vprašanji. Je zelo odprta oseba, ki ljudem ne mara lagati ali jih prizadeti. Preprosto si želi živeti ob sledenju lastnim čustvom, vendar je bil pod hudim pritiskom družbe.« (Blerta Zeqiri)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

sobota, 13. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Varuhi formule Čuvari formule

Dragan Bjelogrlić

sobota, 13. 07. 2024 / 21:30 / Ljubljanski grad

Film Dragana Bjelogrlića, navdihnjen z zamolčanim jedrskim incidentom v Jugoslaviji, je prejel nagrado kritikov revije Variety na svetovni premieri v Locarnu ter nagrado občinstva na festivalu v Sarajevu. Otvoritveni film Liffa.

Dancing Queen Dancing Queen

Aurora Gossé

nedelja, 14. 07. 2024 / 16:45 / Dvorana

Mina se noro zaljubi v slavnega plesalca in začne plesati. Ganljiv družinski plesni film o sledenju lastnim sanjam, o izvirnosti namesto popolnosti.