Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (odpre se čez 43 minut).

Poplava Poplava

Goran Dević / Hrvaška / 2010 / 40 min

Film je nastal v okviru projekta Manjšine za manjšine, ki ga izvajajo Centar za mirovne studije – Zagreb, Biro za ljudska prava – Tuzla, Centar za kulturnu dekontaminaciju – Beograd in Mirovni inštitut – Ljubljana.

režija in scenarij Goran Dević, fotografija Jure Černec, Tamara Cesarec, producenta Hrvoje Osvadić, Goran Dević, produkcija Petnaesta umjetnost, CMS

Kosinj in sosednje vasi na obrežju Like zaradi močnega deževja in talečega snega poplavlja vsakih dvajset let. Celotna regija takrat postane veliko jezero in edini način komunikacije s preostalim svetom predstavljajo čolni. Film sledi zgodbi dveh prostovoljcev v času poplav, ki postaneta edini stik s svetom za te skupnosti, tako hrvaške kot srbske.

Goran Dević (rojen leta 1974 v Sisku) je bil na Akademijo dramskih umetnosti v Zagrebu sprejet v osmem poskusu; medtem je na isti univerzi zaključil študij prava in arheologije. Poleg filmov Tri in Sretna Zemlja je posnel dokumentarce Jesam li se zajebo (2003), Uvozne Vrane (2004) in Nemam ti šta reć’ lijepo (2006). Za celovečerni igrani prvenec Črnci (Crnci), ki ga je posnel z Zvonimirjem Jurićem, je prejel glavno nagrado na festivalu Liffe 2009.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nos ali zarota odpadnikov Nos ili zagovor netakikh

Andrej Hržanovski

nedelja, 05. 12. 2021 / 11:00 / Dvorana

Na letalu vrtijo sovjetske filmske klasike, medtem pa dva gospoda razpravljata o Gogoljevi protonadrealistični kratki zgodbi Nos iz leta 1836 in o tem, kaj danes pomeni biti civiliziran.

Najboljši iz Slona 2021 Najboljši iz Slona 2021

različni avtorji

nedelja, 05. 12. 2021 / 14:00 / Dvorana

Izbor najlepših kratkih animiranih filmov, ki so bili predvajani v letošnjih Slonovih tekmovalnih programih in so najbolj navdušili otroško žirijo.

Wolfwalkers Wolfwalkers

Tomm Moore, Ross Stewart

nedelja, 05. 12. 2021 / 16:00 / Dvorana

Film nas popelje v čas vraževerja in čarovništva, ko mlada lovska vajenka Robyn Goodfellowe z očetom odpotuje na Irsko, kjer hočejo iztrebiti še zadnje krdelo volkov.