Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odprto še 01:52, tel: 01 239 22 17).

Polovično priznanje Han-ochi

Sasabe Kiyoshi / Japonska / 2004 / 122 min / japonščina

režija Sasabe Kiyoshi, scenarij Tabe Toshiyuki, Sasabe Kiyoshi, fotografija Naganuma Mutsuo, glasba Terashima Tamiya, produkcija Nakasone Chiharu, Kojima Yoshihiro, Kikuchi Atsuo, Hamana Kazuya, Nagasaka Tsutomu, igrajo Terao Akira, Harada Mieko, Shibata Kyohei

IMDb

zgodba

Nekdanji detektiv Soichiro se nekega dne zglasi v lokalni policijski postaji in prizna umor svoje žene pred tremi dnevi. Med zasliševanjem prizna, da je šok ob smrti njunega sina sprožil Alzheimerjevo bolezen žene, zato se je Soichiro milostno odločil končati njeno trpljenje. Navzlic nadaljnjemu zasliševanju pa noče izdati, kaj se je dogajalo v dveh dnevih med umorom žene in priznanjem umora. Ambiciozna novinarka se loti raziskave, ki naposled pripelje do razkritja žalostne resnice o skrivnostnih dveh dnevnih.

Pretresljiva, socialno osveščena drama je na podelitvi nagrad japonske filmske akademije leta 20005 prejela nagrado za najboljši film in najboljšo moško vlogo.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kinodvorišče / Prestavljeno v Dvorano

Pariz, 13. okrožje Les Olympiades

Jacques Audiard

četrtek, 07. 07. 2022 / 21:30 / Kinodvorišče

Film Jacquesa Audiarda (Prerok, Rja in kost) je zgodba o ljubezni, seksu in prijateljstvu v času družabnih omrežij.

Sončni zaton Sundown

Michel Franco

petek, 08. 07. 2022 / 19:00 / Dvorana

Večkrat nagrajeni režiser Michel Franco, znan po pronicljivih in provokativnih študijah posameznikov in družb pod pritiskom, spremlja Tima Rotha na eksistencialnem popotovanju pod žgočim mehiškim soncem.

Francoska zveza The French Connection

William Friedkin

petek, 08. 07. 2022 / 21:30 / Kinodvorišče

Prižgali so kamere, vžgali avto in speljali. Na polno. In Hickman je potem 26 ulic predrvel s hitrostjo 145 kilometrov na uro – divjal je skozi rdeče luči, pritiskal pedale, zaviral in zavijal, norel skozi promet, brez dovoljenj, brez zaščite, smrtno nevarno. Tega ne bi nikoli odobril noben studio. “Ogrozil sem življenja ljudi,” pravi Friedkin. Toda s tem je pokazal obsedenost, kakršno v Francoski zvezi izkazuje Popeye. In kakršno v Melvillovem Moby-Dicku izkazuje kapitan Ahab. In kakršno v Conradovem Srcu teme izkazuje polkovnik Kurtz. Brez te obsedenosti ni umetnosti.