Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Polovično priznanje Han-ochi

Sasabe Kiyoshi / Japonska / 2004 / 122 min / japonščina

režija Sasabe Kiyoshi, scenarij Tabe Toshiyuki, Sasabe Kiyoshi, fotografija Naganuma Mutsuo, glasba Terashima Tamiya, produkcija Nakasone Chiharu, Kojima Yoshihiro, Kikuchi Atsuo, Hamana Kazuya, Nagasaka Tsutomu, igrajo Terao Akira, Harada Mieko, Shibata Kyohei

IMDb

zgodba

Nekdanji detektiv Soichiro se nekega dne zglasi v lokalni policijski postaji in prizna umor svoje žene pred tremi dnevi. Med zasliševanjem prizna, da je šok ob smrti njunega sina sprožil Alzheimerjevo bolezen žene, zato se je Soichiro milostno odločil končati njeno trpljenje. Navzlic nadaljnjemu zasliševanju pa noče izdati, kaj se je dogajalo v dveh dnevih med umorom žene in priznanjem umora. Ambiciozna novinarka se loti raziskave, ki naposled pripelje do razkritja žalostne resnice o skrivnostnih dveh dnevnih.

Pretresljiva, socialno osveščena drama je na podelitvi nagrad japonske filmske akademije leta 20005 prejela nagrado za najboljši film in najboljšo moško vlogo.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

sreda, 06. 12. 2023 / 13:00 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

sreda, 06. 12. 2023 / 19:20 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«