Poletje Verano

José Luis Torres Leiva / 2011 / 93 min

Mozaik vsakdanjih in intimnih pripetljajev, posnetih z neprofesionalno kamero, je oda ljubezni, osamljenosti in poželenju običajnih ljudi.

režija José Luis Torres Leiva, scenarij José Luis Torres Leiva, fotografija Inti Briones, glasba Roberto Espinoza, montaža Andrea Chignoli, José Luis Torres Leiva, igrajo Rosario Blefari (Isa), Francisco Ossa (Francisco), Julieta Figueroa (Julieta), Ignacio Agüero (Ignacio), Mariana Munoz (Mariana), Muriel Miranda (Muriel), Rodrigo Lisboa (Rodrigo)

festivali, nagrade Benetke/Venice 2011, Rotterdam 2012, Buenos Aires 2012

IMDb

Mozaik vsakdanjih in intimnih pripetljajev, posnetih z neprofesionalno kamero, je oda ljubezni, osamljenosti in poželenju običajnih ljudi.

Sončna svetloba se poigrava z listjem. Osvetljuje vodo v bazenu in goste, ki lenarijo in se sprehajajo po starem zdravilišču v južnem Čilu. V hotelu se zaposleni učijo zlagati prtičke in nekdo od daleč prihaja na motorju. V ozadju mlad par vadi v poljubljanje. Za obiskovalce in delavce v zdravilišču je povsem navaden vroč poletni dan, ki se počasi razplete v drobce sreče in odkrivanja. Film se osredotoča na razpoloženja, včasih ujeta v detajlu oči ali kapljah vode na koži. Ljubezen, poželenje in osamljenost so tema tega filma, ki potuje po tanki meji med lepoto in obupom. Ganljiv vpogled v gotovosti in negotovosti ljubezni, družine in drugih odnosov, ki se dogajajo okoli letovišča v čilskih gorah.

 »Gre za pripoved, sestavljeno iz različnih zgodb, vendar ne gre za mozaični film. Ima središče in številne veje, ki iz njega izhajajo. Gre za zgodbo, ki živi tako v notranjosti likov kot tudi v njihovi okolici, ki jih obdaja. Zanje je svet odprt, gozd in nebo jim dajeta zavetje. Gre za zgodbo o osamljenosti in tudi o ljubezni; o bistvu čustev in odkritju, kaj bi v življenju radi postali ali dosegli.« (José Luis Torres Leiva)

José Luis Torres Leiva
Rojen leta 1975 v Čilu. Na UNIACC je študiral avdiovizualno komuniciranje. Posnel je več (tudi nagrajenih) kratkih filmov in neodvisnih videov. Njegov celovečerni prvenec El cielo, la tierra y la lluvia je leta 2008 na rotterdamskem filmskem festivalu osvojil nagrado FIPRESCI.

filmografija
2004 Ningún lugar en ninguna parte (No Place Nowhere/Nobenega prostora nikjer) (dokumentarni/documentary)
2007 El tiempo que se queda (The Time that Rests) (dokumentarni/documentary)
2008 El cielo, la tierra y la lluvia (The Sky, the Earth and the Rain)
2010 Tres semanas después (Three Weeks Later) (dokumentarni/documentary)
2011 Verano (Summertime/Poletje)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno